Izraelčanka Victoria Hanna vystúpi v Bratislave na dvojkoncerte s Katarínou Málikovou

Keď ju v apríli 2016 ohlasovali ako účinkujúcu na festivale Colours of Ostrava, písali o nej ako o “jednom z najlepšie strážených hudobných tajomstiev Izraela”.

13.02.2020 09:00
Victoria Hanna, Katarína Máliková Foto:
Victoria Hanna, Katarína Máliková
debata

Kariéra excentrickej speváčky a hudobníčky Victorie Hanna sa odvtedy ďalej rozvíjala, pred dvoma rokmi vydala debutový album a ten príde predstaviť aj na Slovensko. V rámci koncertnej série Dobrý výber sa predvedie v Majestic Music Clube (MMC) v Bratislave.

Rodáčka z Jeruzalema zaujala v roku 2015 skladbou Aleph Bet, ktorá sa rozšírila na YouTube a dodnes má viac než 1,8 milióna pozretí. Jej ďalší hit – 22 Letters – zas označili ako kabalistický rap. Vyštudovaná herečka a matka troch detí vo svojej tvorbe kombinuje židovský mysticizmus, dadaistický surrealizmus a ostrý feminizmus. Victoriu Hanna je naozaj vidieť a počuť, čoho dôkazom je aj to, že prestížny magazine Forbes ju zaradil medzi najvplyvnejšie ženy Izreaela.

V ten istý večer sa na pódiu MMC objaví jeden z najzaujímavejších zjavov slovenskej scény – muzikantka Katarína Máliková. Speváčka sa teda vráti na miesto, kde len koncom novembra uviedla do života svoj ospevovaný druhý album Postalgia. Ten je horúcim kandidátom na Album roka na blížiacich sa Radio_Head Awards Rádia_FM.

Vstupenky na tento výnimočný večer sa už predávajú v sieti Tootoot za 12 eur. Po vypredaní prvej série sa cena zvýši na 15 eur a neskôr na 17 eur. Miesta na sedenie sú za 19 eur. Dvojkoncert bude súčasťou spomenutej série Dobrý výber. ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour, Lamb, Movits, The Young Gods a HVOB.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Máliková #Victoria Hanna