Na Szigete budú Dua Lipa, Calvin Harris a Major Lazor. Festival zverejnil silný zoznam mien na tento rok

Prvými známymi headlinermi tohtoročného Szigetu sú Dua Lipa, Calvin Harris, Kings of Leon, Major Lazer a The Strokes.

13.02.2020 15:00
Sziget2020 Foto:
Calvin Harris
debata

Organizátori festivalu, ktorý bude v Budapešti od 5. do 11. augusta, oznámili takmer 80 mien, medzi nimi aj A$AP Rocky, Tom Walker, Mark Ronson, Khalid, FKA Twigs, Foals, Foster the People, Keane, Stormzy a veľa veľa ďalších. V predaji sú permanentky, aktuálna cena 7-dňovej permanentky na 7 dní vychádza 43 eur na deň, ceny vstupeniek sa budú zvyšovať 3. marca.

Po parádnom debute na Szigete pred dvomi rokmi sa na Ostrov slobody vráti tento rok Dua Lipa, jedna z naj (najstreamova­nejších, najhranejších, najoceňovanej­ších,…) speváčok súčasnosti. Po debutovom albume plnom hitov ako Be the One, IDGAF či One Kiss, Electricity, plánuje táto mladá Kosovčanka žijúca v Londýne na tento rok novinku, z ktorej je už známy singel Don't Start Now ktorý patrí medzi najhranejšie skladby aj na Slovensku.

Na Sziget 2020 sa vráti aj osvedčený hit-maker Calvin Harris, ktorý má na konte spolupráce s najväčšími svetovými hviezdami ako Rihanna (We Found Love), Dua Lipa (One Kiss) či Sam Smith (Promises). Škótsky DJ, producent a skladateľ predviedol na Ostrove slobody vždy skvelú šou.

Až dvakrát sa na Szigete predstaví niekoľkonásobný držiteľ Grammy Diplo – raz so svojou vlastnou šou a aj ako súčasť jamasko-amerického elektronic dance tria Major Lazer. Na Sziget sa po piatich rokoch vrátia aj americkí rockeri Kings Of Leon. S úplne novým albumom na Sziget pricestujú aj newyorské indie legendy The Strokes, raperi A$AP Rocky a Stormzy, z Británie pricestujú aj spevák a skladateľ Tom Walker, hudobník, DJ a producent Mark Ronson, a mnohí ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Calvin Harris #Sziget festival