Peter Juhás zverejnil prvý videoklip. V novinke TY ANI NEVIEŠ sa objavuje skutočný vlk

Slovenský spevák, cestovateľ a neskrotná duša, Peter Juhás, debutuje so singlom TY ANI NEVIEŠ. Novinku predstavil prostredníctvom videoklipu a odokrýva ňou kúsok svojho sveta. Pesnička je zároveň predzvesťou prvého albumu.

17.02.2020 16:00
Peter Juhás Foto:
Peter Juhás
debata

Talentovaný spevák a hudobník Peter Juhás začínal od piky. Precestoval polku sveta, ako pouličný spevák spríjemňoval svojím umením chvíle návštevníkom turistických miest nielen v Európe, ale aj v Ázii. Po rokoch sa mu život obrátil o stoosemdesiat stupňov a z námestí, na ktorých hrával, si to namieril do nahrávacieho štúdia.

Míľnikom v jeho živote sa stalo stretnutie s jednou z najúspešnejších slovenských speváčok, ktorá mu za pomoci svojich muzikantov ukázala smer. Práve drahocenné rady a skúsenosti Jany Kirschner a jej kapely mladému spevákovi pomohli začať brať veci vážne. Za ich podpory sa zrodil debut TY ANI NEVIEŠ. Prvý singel je zároveň ochutnávkou pripravovaného albumu. „Už dlho som nestretla tak autentického, otvoreného muzikanta. Má v sebe oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá a myslím, že ak bude na sebe pracovať, môže dokázať naozaj veľa. Verím, že pieseň Ty ani nevieš je pre Petra iba začiatkom a ešte nás všetkých prekvapí,“ vyjadrila sa Jana Kirschner na adresu mladého muzikanta.

zväčšiť Peter Juhás, Jana Kirchner Foto: Viktor Cicko
Peter Juhás, Jana Kirchner Peter Juhás, Jana Kirchner

Pesnička, ktorá sa dočkala i videoklipu, prešla niekoľkými premenami a za finálnou verziou producentsky stoja spomínaná Jana Kirschner a jej gitarista Tomáš Fuchs, s ktorým už roky spolupracuje a okrem live koncertov sa podieľal aj na projektoch Moruša a Takmer Sólo.

Hviezdou klipu sa stal, okrem samotného speváka, naozajstný vlk!

Videoklip k novinke sa nakrúcal v Demänovskej doline, ktorá dokonale odzrkadľuje pokoj, ktorým príroda sama o sebe iste je. Krásy slovenského kraja, ale aj podstatu piesne na kameru zachytil Viktor Cicko. „Do hôr sme so sebou zobrali gitaru a snažili sa vystihnúť tú krásu prírody. Točili sme na chatke, kde som aj nasekal drevo, sekeru taktiež, no a spoločne s chalanmi z Redpoint.sk sme natočili zábery, ktoré sa vďaka Viktorovi podarili ukuchtiť do presne toho, v čo som dúfal. V klipe si zahral aj vĺčik „Junior“, ktorý je miestnym borcom, " prezradil vlastnou vravou Peter Juhás vznik videoklipu.

Pilotný singel k pripravovanému debutovému albumu, o ktorom mladý muzikant sníva už niekoľko rokov, sa snáď čoskoro dočká “súrodencov“. Peter aktuálne zarezáva v štúdiu ostošesť a nahráva vlastné autorské piesne, ku ktorým si sám píše i texty. „Teším sa na všetko, čo má čaká a som za to vďačný. Myslím, že to bude riadna jazda po ceste za šťastím,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirchner #Peter Juhás