Aneta Langerová a Korben Dallas zverejnili videoklip k skladbe Konečne

Pieseň, ktorá je ich druhým spoločným singlom, bude mať svoje miesto aj na pripravovanom EP. Aj to sa bude volať Konečne a umelci ho v marci a apríli predstavia na spoločnom česko-slovenskom turné.

20.02.2020 18:00
Korben-Dallas-Angerova-.Tomas-Benedikovic Foto:
Anete Langerovej a kapele Korben Dallas to ladí aj v ďalšej spoločnej piesni.
debata

„Juraj s Lukášom napísali krásnu pieseň. Jej intimita bola veľmi silná. Keď som ju spievala, každý malý nádych, každá zmena výrazu bola počuť. Možno by bol počuť aj ten pomyselný špendlík, ak by spadol v réžii na zem. Dojalo ma, akým spôsobom to chlapci so mnou prežívali, sedeli sme všetci v jednej miestnosti a takmer ani nedýchali. Musela som byť v úplnom pokoji, aby bolo každé slovo vyslovené civilne. Páči sa mi napätie a rozhodnosť, ktorú v sebe pieseň Konečně nesie,” približuje spoluprácu Aneta Langerová.

Podľa frontmana kapely Juraja Benetina je pieseň Konečně prvou skladbou, ktorú s basgitaristom Lukášom Filom napísali pre niekoho iného. Samému mu pritom zostali z jej tvorby silné spomienky.

„Považujem sa za veľmi racionálneho človeka, ale neviem ten zážitok nazvať inak ako transcendentálny. Najprv sa so skladbou zžiť a potom pozerať, ako do nej vstúpi Aneta. Vďaka tejto piesni sme sa s Anetou nejakým zvláštnym a mimoriadnym spôsobom spojili,” vyznal sa.

Autorkou klipu k skladbe je slovenská filmárka Lucia Pacek Halmová, ktorá pred štyrmi rokmi vytvorila aj video k prvému spoločnému počinu Langerovej a Korben Dallas, piesni Sen. „Po nahratí spevu som si sadla do zatemnenej miestnosti, kde už bola pripravená Lucia so svojimi spolupracovníkmi,” opísala nakrúcanie videoklipu Langerová. „Mohla som si ešte na chvíľu užiť pokojnú atmosféru. Točili sme rôzne pohľady do kamery, ktoré sa postupne spojili s textom piesne. Bol to veľmi silný zážitok,” dodala.

EP Konečně vyjde v digitálnej distribúcii, vo forme fyzického nosiča sa bude dať kúpiť iba na turné v limitovanej edícii. Obsahovať bude šesť skladieb, na vzniku ktorých sa podieľala aj violončelistka a pesničkárka Dorota Barová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #turné #Korben Dallas #Aneta Langerová