Jarné jazzáky ozvláštnia aj rapperi Vec a Škrupo

Tohtoročné jarné jazzáky odštartujú 6. apríla koncertom bubeníka a producenta Yussefa Dayesa, vystúpia aj slovenskí raperi Vec & Škrupo s kapelou.

21.02.2020 12:00
jazzaky Foto:
Jarné Bratislavské jazzové dni odštartujú 6. apríla.
debata

„Raperi Vec a Škrupa budú na jazzákoch koncertovať premiérovo, sme radi, že vystúpia aj s kapelou. Po minuloročnom úspechu Strapa to vyzerá na skvelú kombináciu, ktorá potvrdzuje, že hudba nepozná hranice. Som rád, že súhlasili s koncertom a jarné jazzáky sa posunú opäť bližšie aj mladému publiku,“ prezradil o programe Pavel Daněk, organizátor Jarných Bratislavských jazzových dní.

Yussef Dayes, žiak jedného z najlepších svetových bubeníkov – Billyho Cobhama, sa dostal do povedomia fanúšikov už prvým singlom na ktorom spolupracoval s hviezdou nového jazzu Alfa Mistom.

Sólovú kariéru začal len pred dvomi rokmi, no už teraz je označovaný za jedného z najzaujímavejších a najtalentovanejších mladých jazzových bubeníkov. Aktuálne pracuje na novom albume s gitaristom a spevákom Tomom Mischom a nedávno zverejnili video k ich spoločnému singlu What Kinda Music.

Bubeník a producent Yussef Dayes sa narodil v jednom z hlavných miest súčasného jazzu, v južnom Londýne. Otec jamajského pôvodu bol jazzovým basákom, starší brat produkoval nahrávky v štýle jungle. Yussef sa učil u Billyho Cobhama, dobré meno na scéne si urobil už pred štyrmi rokmi albumom Black Focus, ešte ako člen projektu Yussef Kamaal.

Pred dvoma rokmi sa Yussef Dayes osamostatnil. Preslávil sa hneď so svojim prvým singlom Love Is The Message, ktorý na niektorých koncertoch hrával s hviezdou nového jazzu Alfa Mist, ktorý nás očaril na minuloročných Jarných jazzákoch. Yussef bol minulý rok špeciálnym hosťom na britskej šnúre s Kamasiho Washingtona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Bratislavské Jazzové Dni #jazz