Chystá sa Winter JazzFest v Trnave

Lákadlom piateho ročníka zimného jazzového festivalu Winter JazzFest v Trnave bude deväťročný hudobný multitalent Aron Hodek. Jednodňové podujatie sa bude konať v piatok 28. februára v Kultúrnom centre Malý Berlín.

24.02.2020 08:00
debata

Winter JazzFest podľa organizátora Michala Bugalu si dalo za cieľ priniesť to najlepšie z najmladšej generácie slovenskej hudobnej scény.

Festival organizuje agentúra Bemykey Music a Trnavská hudobná spoločnosť, o.z. s podporou mesta Trnava a Fondu na podporu umenia. „Aron svojím inštrumentálnym prejavom zaujal už takmer celý hudobný svet. Pravidelne navštevuje Los Angeles a dostáva vždy nové ponuky na spoluprácu od svetových interpretov a producentov,“ uviedol Bugala.

V sólovom projekte Aron TheBassist ho sprevádza jeho starší brat David Hodek, ktorý má podobnú kariéru už za sebou. Napriek mladému veku už spolupracoval s množstvom umelcov a je medzinárodne rešpektovaným hudobníkom. Zostavu doplnia Michal Bugala, Eugen Vizváry a Richard Csino.

Ako hlavný Aronov hosť sa predstaví mladý predstaviteľ súčasného jazzu, saxofonista a raper Soweto Kinch z Veľkej Británie, ktorý už takisto spolupracoval s mnohými významnými hudobníkmi.

Vystúpi tiež jazzová speváčka Kristína Mihaľová s gitaristom Jakubom Šedivým, ktorí patria k výrazným mladým osobnostiam slovenskej hudobnej scény. Duo vyhralo súťaž mladých talentov Bratislavských jazzových dní a taktiež súťaž JazzStartUp 2019. Sú nominovaní v ankete Radio_Head Awards v kategórii Objav roka.

Líder ďalšej pozvanej skupiny MattiaBoyzz, 16-ročný hráč na bicie nástroje Mattia Müller, je okrem svojich inštrumentálnych zručností aj nádejným autorom, čoho dôkazom sú ceny v súťažiach Nové tváre slovenského jazzu a v súťaži JAZZ Start up.

debata chyba
Viac na túto tému: #Áron Hodek #Winter JazzFest