Lola Marsh sa vracia

"Interpretácia každej piesne, ktorú spievame, sa mení podľa nálady publika. Naše koncerty, to je adrenalín," tvrdí izraelská kapela Lola Marsh. Hovorí sa, že hrajú indie folk či dream pop. V marci zavítajú na Slovensko.

28.02.2020 08:00
lola marsh Foto:
Izraelská kapela Lola Marsh v rámci turné navštívi Slovensko.
debata (1)

„Nepomýlite si ich s nikým iným. V ich tvorbe je nielen úžasná kreativita, ale aj vášeň, nadšenie a hravosť,“ povedal Michal Kaščák. Organizátor multižánrového festivalu Pohoda, na ktorej vystúpili pred šiestimi rokmi ako celkom neznáma kapela. Ale obecenstvo si koncertom celkom podmanili, vraj to bola láska „na prvý pohľad“. Na Pohodu sa potom opakovane vracali.

Debutom Remember Roses Lola Marsh okamžite zabodovala, čo prezrádzali čísla počúvanosti na rôznych streamovacích službách. Ich piesne oslovili producentov filmov a seriálov aj reklamné agentúry. Úspech kapely nestojí len na zakladateľoch, Gil Landau (gitara, klávesy) a Yael Shoshana Cohen (spev) sa obklopili skúsenými hudobníkmi. Pre európske a americké scény sa stali jednou z najžiadanejších kapiel Blízkeho východu, ktorej sa venujú aj prestížne svetové médiá.

V marci sa znova vrátia do našich končín. Slovenské turné kapely sa začne v košickej Tabačke (7. marca), nasledovať bude Mestské divadlo Žilina (10. marca), bratislavská Refinery Gallery (12. marca) a ukončia ho v trenčianskom Piano Clube (13. marca).<pe>

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba