Vibrácie Lennyho Kravitza rozkmitajú aj Bratislavu

"Vek nič neznamená. Záleží len na tom, ako sa človek cíti v duši," hovorí Lenny Kravitz.

04.03.2020 13:41
LENNY KRAVITZ BA Jano Stovka 2 Foto:
Lenny Kravitz sa na svetovom turné zastaví aj v Bratislave.
debata

Populárny americký spevák, skladateľ, multiinštrumen­talista a producent, ktorý žiari na svetovej hudobnej scéne už viac ako tri desaťročia. A stále sa cíti mladý, hoci koncom mája bude mať päťdesiatšesť. Medzi dvanástimi krajinami, v ktorých odohrá tohtoročné koncerty v rámci Here To Love Tour 2020, sa zastaví aj v Bratislave. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vystúpi 1. júla, aby opäť ponúkol pulzujúcu nádielku soulu, funku a R&B. Sľubuje aj svoje najväčšie hity American Woman, Fly Away, I Belong to You, Again, ale aj novinky zo svojho zatiaľ posledného v poradí, jedenásteho štúdiového albumu Raise Vibration.

„Piesne ku mne často prichádzajú vo sne. Melódie počujem na rozhraní spánku a bdenia. Lenže keď sa mi nechce celkom prebrať a nahrať si ich, stratia sa,“ pokračuje v rozhovore pre britský lifestylový magazín Square Mile. „Songy sa mi snívajú neustále, ale nemôžem povedať, že by sa mi v snoch prisnili všetky skladby, ktoré potom vyjdú na albume,“ pripomína hudobník, ktorý získal sošku Grammy štyri razy za sebou. Navyše zaznamenal rekordný počet víťazstiev v kategórii najlepší mužský rockový spevácky výkon. A predal už viac ako 40 miliónov nosičov na celom svete.

Populárnej pesničke Here To Love (#fightracism), ktorej názov nesie aj aktuálne svetové turné, dal nový šat. Spojil sa totiž s Úradom OSN pre ľudské práva a aktualizovaným singlom podporuje myšlienku boja proti rasizmu, xenofóbii a diskriminácii. Pred začiatkom koncertnej šnúry trávil rodák z Manhattanu celé dni v nahrávacom štúdiu. Či sa v ňom zrodil ďalší megahit, ostáva zatiaľ zahalené tajomstvom.

Špeciálnym hosťom multitalentovaného Lennyho Kravitza bude mladý hudobník, ktorého muzika naňho nesmierne zapôsobila. „Koncerty počas všetkých zastávok turné otvorí Cory Henry – spevák, skladateľ, klavirista a hudobník, ktorá hraním na organe dáva tomuto monumentálnemu hudobného nástroju absolútne nový rozmer,“ pripomínajú organizátori. Sekundovať mu bude kapela The Funk Apostles, s ktorou vydal pred dvoma rokmi album Art of Love.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Lenny Kravitz