Na Jarných jazzákoch sa predstavia aj Nubiyan Twist a Madison McFerrin

Koncert sa uskutoční 29. apríla v Ateliéri Babylon.

05.03.2020 16:00
Vec Foto: ,
Organizátori Jarných jazzákov už pred časom na apríl ohlásili aj vystúpenia bubeníka Yussefa Dayesa a slovenských raperov Veca & Škrupa s kapelou.
debata

Desaťčlennú future jazz afro-dub kapelu Nubiyan Twist dal dokopy kapelník Tom Excell a stretli sa v nej excelentní hudobníci, speváci a producenti. Vo svojej hudbe, aj za pomoci štvorčlennej dychovej sekcie, miešajú džez, afrobeat, hip-hop, soul aj tanečnú hudbou. Debutovali v roku 2015 eponymným albumom a vo februári 2019 vydali druhý s názvom Jungle Run.

Počas rovnakého večera sa v Bratislave premiérovo predstaví Madison McFerrin, mladá Američanka, ktorá má hudbu hlboko vo svojich génoch. Je totiž vnučkou Roberta McFerrina, prvého afroamerického speváka v Metropolitnej opere a dcérou slávneho a capella džezového speváka Bobbyho McFerrina. Madison pokračuje v rodinnej tradícii, nespieva však výlučne a capella. V súčasnosti spolupracuje so svojím bratom Taylorom McFerrinom, ktorý inklinuje k džezovej elektronike. Na konte má viacero úspešných singlov a EP, pričom to zatiaľ najnovšie s názvom You + I vydala v decembri.

Organizátori Jarných jazzákov už pred časom na apríl ohlásili aj vystúpenia bubeníka Yussefa Dayesa a slovenských rapperov Veca & Škrupa s kapelou, ktorých koncert bude 6. apríla tiež v Ateliéri Babylon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nubiyan Twist #Madison McFerrin