Klubové turné skupiny HEX sa presúva na október

BACK TO THE CLUBS TOUR skupiny HEX sa odkladá na jeseň. Kapela sa tak rozhodla kvôli súčasnej zložitej situácii a najmä kvôli zdraviu a bezpečnosti, ktoré sú prioritou. Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke tak na avizované klubové turné vyrazia v druhej polovici októbra.

25.03.2020 16:00
debata

Diváci však môžu hlasovať za predkapely, svojho favorita vo vybranom meste môžu podporiť na stránke hudba.sk/hexturne. Hlasovanie potrvá do konca marca. Hlasovaním sa zároveň zapoja do súťaže o vstupenky na koncert podľa vlastného výberu v Piešťanoch, Bratislave, Malackách, Prešove, Martine alebo v Trenčíne.

„Priatelia, súčasná zložitá situácia, ktorá postihla celý svet nás nesmierne mrzí. Chceme sa vám preto ospravedlniť, no sme nútení presunúť naše turné na jeseň 2020, pretože zdravie a bezpečnosť sú pre nás prioritou. Veľmi ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vás na našom BACK TO THE CLUBS TOUR v októbri“.

Odkazuje skupina HEX svojim fanúšikom. Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke sú rovnako ako ostatní poctivo doma.

„Nie je to vôbec ľahké, myslím si však, že my Slováci berieme tento stav zodpovedne a verím, že aj vďaka zodpovednému správaniu nebude mat u nás táto situácia taký tragicky priebeh, ako v iných európskych krajinách. Je naozaj dôležite dodržiavať všetky nariadenia štátu, samospráv a miest. Verím, že to zvládneme čo najskôr,“ konštatuje Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

„Bohužiaľ musím povedať, že napriek voľným dňom navyše a celkom peknému počasiu, súčasná smutná situácia nenavodzuje príliš tvorivú atmosféru. Zažívame niečo úplne nové Pri pohľade na pusté mesto a vyľudnené podniky ma samozrejme napadajú námety na texty. Chcem však ešte chvíľu počkať, vôbec netuším, kam situácia speje, aj preto mi je ťažko robiť závery a popisovať atmosféru. V každom prípade v tvorbe HEXu budeme na ňu skôr, či neskôr reflektovať,“ konštatuje textár a skladateľ Martin „Fefe“ Žúži. ň

„Ako kapelu nás najviac napĺňajú koncerty a kontakt s našimi fantastickými fanúšikmi. Keďže známe udalosti nám to teraz neumožňujú, rozmýšľame nad formou, ako sa s našimi fanúšikmi spojiť cez online priestor. Určite zahráme, ďalšie podrobnosti uvedieme na našich sociálnych sieťach. Ľúbime vás a buďte zodpovední!“ odkazuje bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hex #koronavírus