Lady Gaga odložila vydanie albumu Chromatica, dôvodom je pandémia

Americká speváčka Lady Gaga odložila vydanie svojho šiesteho štúdiového albumu Chromatica. Rozhodla sa tak v dôsledku pandémie nového koronavírusu. "Hoci verím, že umenie je jednou z najsilnejších vecí, ktoré máme, aby nám poskytovali radosť a vzájomné uzdravovanie počas týchto časov, jednoducho sa mi nezdá správne vydať tento album so všetkým, keď sa deje toto všetko s globálnou pandémiou," uviedla na sociálnych sieťach

27.03.2020 06:00
Lady Gaga Foto: ,
Speváčka Lady Gaga.
debata

Okrem iného napísala, že pre koronavírus odkladá aj rezidenčné koncerty v Las Vegas. Nový termín vydania Chromaticy, ktorý by mal byť ešte tento rok, plánuje oznámiť čoskoro.

Chromatica sa mala dostať na trh 10. apríla. Speváčka z nej už zverejnila singel Stupid Love.

Interpretka väčšinu svojho vyhlásenia na sociálnych sieťach venovala vážnosti pandémie a dôležitosti preventívnych opatrení ako je sociálne dištancovanie. „Dávam prednosť tomu, aby sme tento čas strávili tým, že sa sústredíme na hľadanie riešení. Je pre mňa dôležité, aby sa pozornosť sústreďovala na získanie nevyhnutného zdravotníckeho vybavenia pre zdravotníckych pracovníkov, zabezpečenie toho, že deti, ktoré sú odkázané na jedlo vo verejných školách, dostanú potrebnú pomoc, a na to, aby sme pomohli tým, ktorých táto pandémia finančne postihne,“ uviedla.

Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Po ňom nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013), Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom, a Joanne (2016). Zahrala si vo filmoch ako Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej a šiestej sérii antológie American Horror Story (2011) s podtitulmi Hotel a Roanoke, pričom za výkon v sérii Hotel získala Zlatý glóbus. Vďaka piesni Shallow zo snímky Zrodila se hviezda (2018), kde sa predstavila v hlavnej role, získala Zlatý glóbus a Oscara. Soundtrack filmu a ďalšia pieseň z neho – I'll Never Love Again – jej zas vyniesli dve ceny Grammy. Okrem toho má na konte ďalších deväť Grammy a tiež ďalšiu nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens To You z dokumentu The Hunting Ground (2015).

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #koronavírus