Skupina Živé kvety vydáva EP Supernova Sessions IV

Bratislavská rocková skupina Živé kvety vydala EP s názvom Supernova Sessions vol. IV. Štvrtá nahrávka série Supernova Sessions prináša štyri skladby tejto kapely. Okrem nikdy nenahraných skladieb si poslucháč na nej nájde aj obľúbené pesničky v nových verziách. Nahrávalo sa bez zbytočného špekulovania s veľkým dôrazom na atmosféru štúdia.

27.03.2020 18:00
debata

„Veľa starých pesničiek už hráme dnes úplne inak, vlastne ani neviem, ako znejú v pôvodných verziách, keď sme ich vymysleli. Napríklad Ešte sme neleteli vesmírom. Za tie roky sa premenila na úplne inú skladbu a Supernova Sessions nám dala šancu zachytiť ju tak, ako ju dnes hráme na koncertoch. Popri tom sme nahrali aj úplne novú pesničku Cesty, ktoré nevedú nikam. Country na spôsob Živých kvetov. Je tu aj skladba, ktorá nám dlho unikala, Viem, že sa to dá. Tá sa ráta ešte z čias albumu Oľga, ideš svojím tempom!, ale nikdy sme ju nevedeli nahrať tak, aby sme s ňou boli spokojní. Možno až teraz. A Dunaj je cover nášho kamaráta Davida Mlejneka zo skupiny Perly pokleslého výberu, kde hrá náš člen Ďuro Mironov. Kapela ju na koncertoch nehráva, lebo ju vraj nevie zahrať, tak sme ju naskúšali my. Sadla nám. Lucia hovorí, že škoda, že sme ju nevymysleli my. Nevadí. Už sme si ju privlastnili. Je naša,“ opisuje nahrávku série Supernova Sessions gitarista a zakladajúci člen skupiny Peter Bálik.

„Živé kvety u nás nahrávali aj svoju poslednú platňu Salto na rozlúčku. EP albumy Supernova Sessions však fungujú na úplne odlišnom princípe. Spoločne sme sa snažili zachytiť ‚špinavosť‘ kapelného zvuku. Štyri vybrané skladby prešli veľkým sitom. Máme z nich radosť. Nahrávky našej série vydávame priebežne, v tomto zvláštnom kultúrnom vzduchoprázdne sme sa ich však rozhodli pripomenúť,“ dodáva k titulu série Supernova Sessions zástupca vydavateľstva Real Music House.

Najnovší, v poradí jedenásty štúdiový album, vyšiel 27.9.2019. Má 44 minút a obsahuje 9 pesničiek

Sedíme doma, nahrávame cez internet

Nečakaná situácia v európskych krajinách nám prekazila plány a všetky hudobné aktivity, uvádza skupina na svojej stránke. Koncerty sú zrušené, verejné priestory zatvorené, nemôžeme sa stretávať, väčšinu času trávime doma. „To nás však neodrádza od toho, aby sme si spolu nevyskúšali zahrať. Pomocou internetu a domácich nahrávacích možností každého člena kapely vznikla táto nahrávka a video behom jedného dňa. Telemost Bratislava – Zemianske Sady. Pozdravujeme!“ pozývahú Živé kvety. Pesničku Plynúť a natočil každy sám doma 17.3.2020.

Živé kvety založili v roku 1994 herečka a režisérka Lucia Piussi (spev, gitara) a novinár Peter Bálik (gitara. Fungovanie kapely bolo v minulosti úzko spojené s bratislavským divadlom Stoka, kde kapela tiež doprevádzala niektoré z divadelných hier a zahrala desiatky koncertov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Živé kvety