Popové hviezdy zahrali z obývačiek a kuchýň! Pomoc pre obete koronavírusu

Billie Eilish spievala na pohovke, Elton John hral na klávesy, ktoré patria jeho deťom a Backstreet Boys harmonicky ladili z piatich rôznych miest.

30.03.2020 16:00
Speváčka Billie Eilish si odniesla cenu pre... Foto: ,
Speváčka Billie Eilish.
debata

Spoločne s desiatkami ďalších muzikantov sa zapojili do netradičného koncertu, ktorý v noci na pondelok odvysielala americká televízia Fox.

Cieľom hodinového programu, ktorý bežal bez reklám, bolo získať peniaze pre organizácie pomáhajúce ľuďom ťažko zasiahnutým pandémiou COVID-19, pozdvihnúť trochu poklesnutú náladu a pripomenúť Američanom, aby si umývali ruky a držali si od seba odstup, napísala agentúra Reuters.

Medzi ďalšími, ktorí vystúpili u seba doma v rámci koncertu iHeart z obývacích izieb pre Ameriku, bola tiež Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes a Sam Smith. Išlo o zatiaľ najväčšiu spoločnú snahu pozdvihnúť ľuďom náladu počas pandémie a získať finančné prostriedky pre tých, ktorí bojujú v predných líniách.

„V prvej línii sú lekári, zdravotné sestry a vedci. Sú živým dôkazom toho, že väčšina superhrdinov nenosí kapucňu,“ povedal Elton John, ktorý bol zo svojej kuchyne moderátorom relácie. „Dúfame, že táto trocha zábavy nasýti a nabije vašu dušu,“ dodal.

Všetky vystúpenia natáčali hviezdy a celebrity, medzi ktorými bola aj komička Ellen DeGeneres, speváčka R & B Lizzy či spevák country Tim McGraw, na svoje telefóny alebo domáce kamery. Medzi piesňami sa objavovali krátke osobné príbehy od zdravotných sestier, lekárov, predavačov, vodičov nákladných automobilov a ďalších nevyhnutných zamestnancov v čase, keď Američania vstupujú do tretieho týždňa s nariadeným pobytom doma. Doktor Elvis Francois, chirurg z minnesotského Rochesteru, si získal srdcia sociálnych sietí emotívny verzií, ktorú odspieval v chirurgickom odeve. „Zdá sa mi to, alebo tento doktor práve zaspieval lepšie ako všetci umelci, čo tam vystupovali?“ napísal jeden z divákov na twitter.

Koncert, ktorý tiež vysielali rozhlasové stanice iHeart po celej krajine, apeloval na divákov a poslucháčov, aby prispeli charitám Feeding America First responders Children 'Foundation. Celková získaná suma zatiaľ nie je známa, ale už počas prvých desiatich minút pribudlo na konto viac ako milión dolárov (viac ako 24,5 milióna korún) – okrem menších darov divákov daroval pol milióna gigant v odbore prostriedkov pre domácnosť Procter & Gamble a rovnakú sumu pridala televízia Fox.

debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John #Billie Eilish #koronavírus