Alana Murina baví byť doma. Pozite si videoklip k jeho skladbe Vypínam

Ešte pred vypuknutím pandémie nakrútil mladý hudobník klip k skladbe Vypínam, ktorá je súčasťou jeho debutovej trilógie a získala si najväčšiu priazeň.

07.04.2020 07:00
debata

Alan Murin študuje vo Veľkej Británii zvukové inžinierstvo a hudobnú produkciu na vysokej škole Point Blank Music School. V týchto dňoch sa snaží tvoriť a pripravovať skladby na nový album.

„Videoklip sme nakrúcali vo februári na Slovensku. Nakrúcal sa aj u mňa doma, v mojej izbe a v okolí Záhorskej Bystrice. Súčasťou sú aj zábery z môjho vystúpenia v Trenčíne s fanúšikmi,” hovorí spevák.

„Chceli sme urobiť minimalistický filmový videoklip bez zložitej dejovej línie, ktorý bude autentickým zobrazením života talentovaného umelca presne tak, ako to bolo pri jeho prvých dvoch vizuáloch. Pri všetkých Alanových videoklipoch kladieme dôraz na zachytenie toho, čo reálne žije, aký skutočne je. Alan zložil skladbu Vypínam sám po ceste domov na Slovensko zo zahraničia. Veľmi málo ľudí vie, koľko času trávia umelci cestovaním, tvorením, nahrávaním. Často sú sami vo svojej kreatívnej zóne a neustále na cestách. Chceli sme ukázať aj túto stránku Alanovho života," dodáva Alanov manažér Dodo J. Mikulášik.

Singel Vypínam je na Alanovom EP 15 23, ktorý vyšiel vlani ako súčasť jeho debutovej trilógie. Klip vznikol pod taktovkou produkčného tímu filmára Peťa Balenta z Cesar Production a Alanovho manažéra Doda J. Mikulášika.

„Skladba má na streamingovej službe Spotify a Youtube spolu už viac ako 500 000 prehratí. Skladbu so mnou produkoval Charlie Leslie zo Škótska, ktorý je aj členom hudobného vydavateľstva TRUESELF RECORDS. Na základe tejto úžasnej odozvy zo strany ľudí sme sa im chceli poďakovať videoklipom,“ približuje Alan Murin.

Alan sa kvôli pandémii musel v marci narýchlo vrátiť na Slovensko a aktuálne študuje online, ako väčšina vysokoškolákov. Ťažkú situáciu sa rozhodol pretaviť v niečo užitočné a tak v týchto dňoch tvorí nové pesničky na nový album, ktorý bude hotový do konca novembra 2020. Takisto pravidelne komunikuje cez livestream na Instagrame so svojimi fanúšikmi, kde si pozýva aj rôzne hudobné osobnosti zo Slovenskej hudobnej scény.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #hudba #skladba