Andrea Bocelli dnes koncertuje s hudbou pre nádej

Na Veľkonočnú nedeľu ostáva väčšina kostolov zatvorených, taliansky tenorista Andrea Bocelli má však výnimku.

12.04.2020 09:00
Virus Outbreak -Andrea Bocelli Foto:
Andrea Bocelliho (na snímke) bude počas dnešného koncertu sprevádzať katedrálny organista Emanuele Vianelli.
debata

Dnes večer odspieva koncert v historickej dómskej katedrále v lombardskom Miláne. Koncert si budú môcť poslucháči vypočuť v živom prenose zadarmo exkluzívne len na YouTube.

Boceliiho bude hudobne sprevádzať jedine katedrálny organista Emanuele Vianelli a ich hudobné vystúpenie nebude mať žiadnych priamych účastníkov.

Na programe uvádzaných diel je aj slávna Ave Maria, ktorú Charles Gounod skomponoval na základe prelúdia Johanna Sebastiana Bacha; a latinská ária Sancta Maria z opery Cavalleria rusticana od Pietra Mascagniho. Vystúpenie dostalo názov „Bocelli: Hudba pre nádej“ a začne sa o 19. hodine večer.

„Som rád, že Andrea prijal naše pozvanie,“ vyjadril sa starosta Milána Giuseppe Sala. „Tento rok bude Veľká noc iná pre všetkých z nás. Radostný pokoj, ktorý obvykle v tento deň prichádza, je znepokojujúco narušený prebiehajúcou pandémiou. Som presvedčený, že výnimočný Bocelliho hlas bude objatím, ktoré nám všetkým tak veľmi chýba, silným, výnimočným objatím, ktoré dokáže zaplaviť srdcia Milána, Talianska a sveta teplom.“

Andrea Bocelli vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa vyjadril, že „vďaka priamo prenášanej hudbe všetci objímeme zranené pulzujúce srdce Zeme. Celé Taliansko sa čoskoro stane víťazným príkladom a zdrojom znovuzrodenia, v ktoré všetci dúfame“.

Okrem koncertu spustila Nadácia Andreu Bocelliho kampaň GoFundMe, ktorá má pomôcť nemocniciam zabezpečiť materiál potrebný na ochranu lekárskeho personálu pred vírusom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #kostol #Andrea Bocelli #Veľká noc