Mladík povzbuzuje Talianov hrou na gitaru

V srdci Ríma na ľudoprázdnym námestím nad Piazza Navona hrá každý večer na povrbudenie ľuďom v karanténe 18-ročný Talian. Jeho hru na elektrickú gitaru si mnohí obľúbili.

19.04.2020 12:00
jacopo-mastrangelo Foto:
Jacopo Mastrangelo
debata

Obrovskú popularitu na sociálnych sieťach získal 18-ročný Talian Jacopo Mastrangelo, ktorý v srdci Ríma, na terase nad presláveným a teaz ľudoprázdnym námestím Piazza Navona hrá každý večer na povzbudenie ľuďom v karanténe na elektrickú gitaru.

Svoje seance začal melódiami hudobného skladateľa Giacoma Pucciniho, ale popularitu mu priniesla skladba Ennia Morriconeho z filmu Vtedy na západe. Píše o tom agentúra AFP.

I keď je tento kút Ríma nádherný, „ľudoprázdne námestie vzbudzuje strach“, myslí si mladík a poukazuje na „trávu, čo raší medzi dlažbou“. Vysvetľuje, že chcel povzbudiť svojich 60 milionov krajanov, z ktorých niektorí omedzenia voľného pohybu musia prečkať na menej pekných miestach.

Námestie Piazza Navona bývalo donedávna rušným... Foto: archív
piazza-navona.pg Námestie Piazza Navona bývalo donedávna rušným miestom.

„Vôbec som ten (úspech) nečakal. Jediný ohlas, ktorý som čakal, bol ten od susedov, ktorí pricházali k oknám, alebo od tých, čo dole venčili svoje domáce zvieratá,“ hovorí mladý muž, ktorý svoje 19. narodeniny osláví 26. apríla doma, bez priateľov. Minulý piatok talianskyý premiér Giuseppe Conte rozhodol, že obmezenie pohybu v krajine bude predĺžené do 3. mája.

Video na facebook umístil chlapcov otec. „Pozreli sme si video s otcom a boli sme spokojní. Bolo krásne nielen kvôli hudbe, ale i vďaka výhľadu, prázdnemu námestiu, západu slunka, vtákom, čo lietali okolo,“ zhodnotil prvý dojem zo záberov študent posledného ročníka gymnázia.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #koronavírus