Miro Žbirka dáva fanúšikom on-line lekcie

V tejto pre mnohých psychicky i existenčne náročnej dobe chce Miro Žbirka fanúšikov aspoň na chvíľu priviesť na iné myšlienky a zahnať stres.

21.04.2020 08:00
žbirka doma Foto:
Miro Žbirka zahral fanúšikom z domu cez facebook.
debata

Keďže sa s nimi nemôže stretávať na koncertoch, usporiadal už 17. marca on-line koncert zo skúšobne, ktorý si doteraz pozrelo viac ako 450 tisíc ľudí a stále beží.

Súčasná situácia pozastavila aj nakrúcanie druhej série televíznej talkshow Doupě. Na sociálnej sieti preto spevák urobil debatu o vzniku svojich skladieb, ktorú sledovalo viac ako 25 tisic fanúšikov.

Miro Žbirka chystá aj videolekcie akordov svojich piesní. Prvú lekciuznámeho speváka a hudobníka si za týždeň pozrelo takmer 7 a pol tisic divákov a postupne pripravuje ďalšie.

„Na želanie fanúšikov v lekciách ukážem akordy niektorých mojich piesní. Dúfam, že vás to poteší. Som s vami, buďte so mnou. P. S.: všetky texty a akordy nájdete v spevníku Songbook, ktorý vyjde na jeseň 2020,“ odkazuje Miro Žbirka. Na Spotify spevák zostavil podľa prianí fanúšikov špeciálne playlisty a na Youtube pripravil prierez svojich obľúbených videoklipov.

Ďalšou pozitívnou správou je, že dokumentárny film, ktorý o Mirovi nakrúcal Českým levom ocenený režisér Šimon Šafránek, je takmer hotový. Bude sa volať Meky a diváci by ho v kinách mali vidieť na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka #online kultúra