Na Pohodu 2021 príde Frank Carter & The Rattlesnakes

V zozname opätovne potvrdených umelcov pribudli za posledný týždeň britská avant-popová diva FKA twigs, „hlas Arabskej jari“ – tuniská speváčka Emel Mathlouthi, islandská industriálno-techno-punk-rocková zostava Hatari, ako aj lahôdka od našich západných susedov Iva Bittová a Dunaj. Prvým novopotvrdeným menom Pohody 2021 je hip-hopová trojica z Phoenixu Injury Reserve.

23.04.2020 14:50
debata

Najnovšie do zoznamu umelcov Pohody 2021 pribudli britskí punk-rockeri Frank Carter & The Rattlesnakes. Kapela je známa pre svoje divoké vystúpenia, čo potvrdzuje ich víťazstvo na Kerrang!Awards v kategórii Spirit of Punk.

Boli tiež nominovaní na Heavy Music Awards (Best UK Band) či minuloročných Kerrang! Awards (Best British Live Act). Pred rokom im vyšla novinka End of Suffering – 40 minútový rock’n’roller­coaster, s ktorým sa dostali do top 5 britského rebríčka. Podľa DIY je album „ďalším odvážnym pokusom, ktorým sa kapela postupne prebíja na vrcholné pozície súčasného ostrovného rocku.“

Keď v auguste 2015 vydali debut Blossom, magazín Kerang! mu dal najvyššie možné hodnotenie so slovami: „Nenazývajme to comebackom ale znovuzrodením.“ V roku 2017 nasledoval album Modern Ruin, ktorý NME označil za „silnú osobnú a politickú katarziu bývalého frontmana Gallows and Pure Love“.

V máji minulého roku vydali tretiu štúdiovku End of Suffering. Tá väčšmi než predchádzajúce reflektuje pestrosť hudby, ku ktorej Frank inklinuje (od Björk cez Madness až po klasiku), ako aj prácu producenta Cama Blackwooda. Q magazín píše, že „tieto pochmúrne, ale brilantné punkové konfesie vás schmatnú ako zverák, aj keď sa pri tom občas bojíte o Carterove duševné zdravie.“

To platí obzvlášť pre ich koncerty, čo potvrdili podľa rocknloadmag.com ako predkapela Foo Fighters či počas februárovej headline show v Manchester Academy, o ktorej Louder Than War napísali: „Skutočne nezabudnuteľný zážitok a mimoriadna noc. Perfektná kombinácia starých obľúbených hitov, exkluzívnych noviniek a atmosféry, v ktorej bola v hlavnej úlohe výlučne hudba.“ Všetky tieto superlatívy prídu Frank Carter & The Rattlesnakes potvrdiť aj fanúšikov tvrdšieho žánru na letisko Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Pohoda 2021