Pohoda privíta orientálny house z Paríža Acid Arab

Parížske zoskupenie Acid Arab bude hosťom 24. ročníka festivalu Pohoda v roku 2021. Inšpirujú sa melodikou a rytmickými štruktúrami orientálnej hudby, ktoré privádzajú ľudí do tranzu.

25.04.2020 20:39
debata

Východnú hudbu hrajú na analógových rytmických a basových krabičkách a vytvárajú tak „orientálny acid", ktorý je kombináciou chladného techna s emóciami a dramatickým nábojom orientu.

Formáciu založili Guido Minisky a Hervé Carvalho a ako duo vydali debutový album Musique de France (2016), na ktorom hosťujú napríklad Sofiane Saidi, Rizan Said, Rachid Taha či Jawad El Garrouge. Neskôr sa k nim pridal aj Kenzi Bourras a ponúkli nahrávku Jdid (2019). Na Slovensku nie sú Acid Arab neznámo, divákov a posluchádčom sa už predstavili na Pohode v roku 2017.

Festival Pohoda bol tento rok zrušený, uskutoční sa od 8. do 10. júla 2021 tradične na letisku v Trenčíne. O rok sa na Pohode predstavia napríklad FKA twigs, The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, Frank Carter & The Rattlesnakes, Shame, Black Midi, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, Pengshui, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, The Space Lady, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, PoiL, Trupa Trupa, Iva Bittová a Dunaj, Emel Mathlouthi, Hatari a Injury Reserve.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Pohoda 2021