Skupina Mig 21 vydáva už legendárny album Snadné je žít na vinyle

Raritný zberateľský kúsok mal fanúšikov potešiť na plánovaných koncertoch.

28.04.2020 00:00
Jiří Macháček Foto: ,
Herec Jiří Macháček, člen kapely MIG 21.
debata

Album ponúka 13 skladieb, sú nimi Snadné je žít, Skejt, Slepic pírka, Člun, Věrka, Vyhodili mě z kapely, Jaro léto podzim zima, Tralalalala, Bárbekjů, V dnešním světě kompjůtrů, Budapešť, Twist a Žlutý dvojplošník. Vyšiel v roku 2001, tri roky po vzniku kapely a krátko po vydaní získal platinovú platňu. Z neho sú dva najväčšie hity Snadné je žít a Slepic pírka, ktoré sú dodnes zásadnými skladbami v koncertnom setliste kapely.

V roku vydania získal album hneď dve nominácie na hudobné ceny Anděl. Do dnešných dní jeho predaj na CD presiahol 50.000 výliskov. Pri súčasnej situácii aj Mig 21 boli nútení presunúť koncerty z plánovanej jarnej časti Hyjé Tour na jeseň tohto a jar budúceho roka.

„Samozrejme nás to veľmi mrzí, ale situáciu nemôžeme nijak ovplyvniť, takže sme nútenú prestávku využili na skladanie nových pesničiek. Múza nás pobozkala, takže to s materiálom na novú platňu vyzerá veľmi sľubne. Pokiaľ pôjde všetko dobre, na jeseň vydáme i novú bestofku,“ uviedol pre médiá bubeník Honza Hladík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mig 21