Inekafe má novú skladbu, vypočujte si ich Ruletu

Bratislavská legenda Inekafe prichádza po dvoch rokoch s novou skladbou Ruleta. Okrem toho vydali limitovanú edíciu vinylovej platne k najúspešnejšiemu albumu Je tu niekto?.

05.05.2020 07:00
inekafe-2018 Foto:
,,A ja mám len jednu otázku, koľko času nám zostáva na lásku," spieva v novej skladbe Ruleta Vratko (v strede), líder kapely Inekafe.
debata

Pre priaznivcov k štvrť storočnici pripravili špeciálne turné, ktoré odohrá skupina v januári 2021. Inekafe plánuje deväť koncertov od Prahy až po Košice.

„Novinka Ruleta vznikla minulý rok. Kým Sínus dopadu bola mäkká skladba, Ruleta je "rockerská“. Na koncertoch v januári sme ju odprezentovali v symfonickej verzii. Skladba je venovaná fanúšikom. Tento rok sú s nami už štvrťstoročie," vysvetľuje líder kapely Vratko Rohoň.

Vratko je autorom hudby aj textu a ako obvykle sa inšpiroval životom. „Svet sa nejako utŕha zo zabehnutých štandardov. Všetci sa hlava nehlava ponáhľajú nadobúdať majetky, pričom im unikajú reálne veci, ktoré si za peniaze nekúpia. Takto nejako hráme so svojimi životmi ruletu. Súčasná situácia okolo korony skladbe nahráva, ľudia si dnes uvedomujú, že sa dá žiť aj bez naháňačiek. Viac sa venujú rodinám alebo sebe vo vynútenej karanténe. Otázka znie, či by sa tak správali aj za bežných okolností,“ dodáva líder.

Inekafe nahrali nový singel v aktuálnej zostave, teda spevák a gitarista Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis. K novinke vznikol aj špeciálny lyric klip. Chceli sme točiť živý klip, ale v tejto dobe sa to nedá, treba na to totiž živý tím. V rúškach by to vyzeralo asi zvláštne. Preto sme urobili lyrics only video, čo znamená že beží hudba a do toho text," približuje Rohoň.

Koncertnú sezónu kapely tiež ovplyvnila súčasná kríza. "Neteší nás to, pretože nás čakala sezóna asi osemdesiatich koncertov. Všetky sa prekladajú na nové termíny a bookujeme ich na budúci rok. Na druhej strane máme čas na iné aktivity, ako ľudí potešiť a je toho naozaj dosť. Okrem nového songu sme vydali vinylové LP albumu Je tu niekto? k 20. výročiu jeho vydania, upresňuje.

Oslavy 25.výročia zavŕši kapela na Inekafe 25 Rockov Tour, ktoré odštartuje 14. januára 2021 v Prahe, ďalšími koncertnými mestami budú Zlín (15. 1.), Zvolen (16. 1.), Brno (21. 1.), Košice (22. 1.), Žilina (23. 1.), Ostrava (28. 1.), Trenčín (29. 1.) a Bratislava (30.1.).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #singel #Vratko Rohoň #Inekafe