Medial Banana sú Nedotknuteľní. Na svete je nový klip aj album

Kapela Medial Banana si po vyše štyroch rokoch si do svojej diskografie zapisuje tretí radový album s názvom Nedotknuteľní. Naživo ho predstavia na Deň detí v live stream koncerte.

15.05.2020 16:00
debata

Najvýraznejší domáci predstavitelia žánrov reggae a dancehall vydávajú svoj nový, dlho ohlasovaný a očakávaný počin pod hlavičkou dvorného vydavateľstva Reggae Callin' Records v distribúcii Warner Music. Album je od piatka 15. mája dostupný na všetkých streamovacích službách ako Spotify, Deezer, Tidal či Apple music a zberatelia sa už o pár dní dočkajú CD aj vinylov.

VYPOČUJTE SI ALBUM TU STREAM: Medial Banana/Nedotknu­teľní

zväčšiť Tretí album kapely Medial Banana má názov... Foto: Warner Music
Medial Banana - Nedotknutelni Tretí album kapely Medial Banana má názov Nedotknuteľní.

Nový album Medial Banana vznikal takmer celý v domovskom štúdiu Wellders v Bratislave a obsahuje trinásť autorských skladieb, o ktorých mix sa postaral Jaro Žigo Jr. a o master Američan Chris Graham. Pestrosť žánrových presahov jednotlivých členov sa prejavuje v rôznorodosti materiálu, avšak s charakteristickým ‚banánovským‘ zvukom. Nájdeme tu vedľa seba rub-a-dub hymnu „Rudebwoy“, energický drum'n'bass „One Love“ s anglickým Mc Jimmy-m Dangero-m, uvoľnený letný hit „Slnečné brýle“, či recesistické roots reggae „Detektív vyčmuc­hal“. Silný ohlas zaznamenáva hlavne singel „Staré časy“, ktorý je výsledkom spolupráce so spriatelenou kapelou Polemic či tanečný hit „Môžem všetko“. Na potenciálny úspech v mainstreamových vodách má našliapnuté aj titulná zaľúbená pieseň „Nedotknuteľní“ s chytľavým refrénom a štipľavými slohami. Vydanie albumu sprevádza uletený nový klip z chránenej dielne Nefkus na skladbu „Život ide ďalej“, ktorá síce neplánovane, ale pomerne trefne vystihuje aktuálnu dobu koronovú.

Skupina Medial Banana. Foto: Dorota Holubová
Medial banana photo by Dorota Holubova Skupina Medial Banana.

Chalanov z Medial Banana zasiahla pandémia počas spoločnej tour s Polemicom, ktorá sa aktuálne presúva na október. Najbližšie môžete banánov vidieť naživo z pohodlia a bezpečia svojich domov, presne na Deň detí, 1. júna o 20:00 na kapelnom YouTube a Facebooku, počas špeciálneho live stream koncertu k novému albumu. Hudobníkov môžete v týchto časoch podporiť najmä kúpou ich hudby (CD, vinylov), merchu alebo aj kúpou symbolického vstupného. Stay home, stay safe & listen to reggae music!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Medial Banana