Bratislava Hot Serenaders odohrajú online koncert

Slovenský džezový orchester Bratislava Hot Serenaders vystúpi 31. mája v Spoločenskom dome Nivy v Bratislave. Pre obmedzenia týkajúce sa boja proti šíreniu nového koronavírusu sa však koncert uskutoční bez publika. Fanúšikovia a fanúšičky si vystúpenie budú môcť pozrieť v priamom prenose prostredníctvom internetu.

17.05.2020 10:00
Milan Lasica a Bratislava Hot Serenaders Foto:
Bratislava Hot Serenaders
debata

„Divák tak doma pred obrazovkou získa v podstate najlepšie miesto v sále,“ povedal s úsmevom kapelník orchestra Juraj Bartoš. Kamera bude naozaj umiestnená na ideálnom mieste v strede sály, aby mal každý pocit, že sedí na koncerte a nie doma pred obrazovkou.

Prenos pripravuje orchester v spolupráci so sieťou Ticketportal, kde sa prístupové kódy dajú získať za symbolickú cenu, a aj samotný prenos bude prístupný na adrese ticketportalu.

„K dispozícii sú, samozrejme, aj seniorské prístupy, a máme už potvrdené od našich stálych poslucháčov, že postup na ich získanie zvládnu aj staršie ročníky bez problémov,“ dodal spevák a manažér orchestra Miloš Stančík.

Zároveň sa orchester rozhodol bezplatnými prístupmi v tejto zložitej situácii podporiť projekt Portálu Malina, ktorý je zameraný na potešenie seniorov v zariadeniach sociálnych služieb. Portál Malina dnes združuje 250 zariadení zdravotnej a sociálnej starostlivosti po celom Slovensku a už vyše roka pomáha rodinám najviac bezvládnych seniorov nájsť vhodnú pomoc.

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikol na začiatku 90. rokov a inšpiruje sa najmä džezovou hudbou z 20. a 30. rokov minulého storočia. Skupina pod vedením Juraja Bartoša má na konte nahrávky ako Prvé rendez-vous (1998), Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008). S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch albumov poslúžil k nahratiu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom, a o tri roky neskôr vydali štúdiovku Lonely Melody. Nasledovali počiny Ja vodku rád pijem (2016) a I Like That (2018).

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava Hot Serenaders