Fanúšičky Roba Opatovského si objednali skladbu Neverná

V sobotu 23. mája o 20. hodine bude hrať a spievať naživo naživo z Edison Parku v rámci projektu Kultúra online.

22.05.2020 19:37
debata

Koncerty obľúbených spevákov a hudobníkov aj v časoch izolácie prináša fanúšikom hudby projekt KulturaOnline. Vznikol takmer na začiatku karantény a jeho myšlienkou je podporiť hudobníkov a zároveň priniesť na profesionálnej úrovni atmosféru z klubov prostredníctvom kvalitných LIVE stream koncertov. V bezpečí a pohodlí domova tak diváci mohli doteraz sledovať vystúpenia Martiny Schindlerovej, Tomáša Bezdedu, Idem na techno, Fragile, Petra Cmoríka aj Dark Room. V sobotu 23. mája o 20. hodine bude naživo z Edison Parku hrať a spievať Robo Opatovský.

Prvý zo série koncertov KulturaOnline odštartovala Martina Schindlerová

„Veľmi sa na to teším, hoci tí najdôležitejší – diváci – tam budú chýbať,“ hovorí. Projekt KulturaOnline zastrešuje Peter Koterec a už 14. marca robili veľkú on-line párty s odkazom Zostaň doma. "Mladí ľudia totiž nerešpektovali nariadenia vlády, pričom vtedy ešte takmer nikto nenosil rúško – ak áno, považoval sa za blázna,“ vysvetlil. Dnes sme už úplne inde, rúško nie je hanba a pomohol ho spropagovať aj projekt KulturaOnline, keď za dve hodiny on-line vysielania prezentovali vyše 1 200 záberov ľudí v rúškach. Priaznivá reakcia publika organizátorov povzbudila, aby na apríl a máj pripravili spolu desať multižánrových koncertov. Ďalším na rade je sobotný koncert Roba Opatovského.

Cez projekt KulturaOnline spievali aj Fragile

Opatovský chce divákov hlavne zabaviť

„Bude to komorný koncert s gitaristom Romanom Mečiarom a vynikajúcim trubkárom Ondrejom Jurášim, ja budem hrať na gitare a spievať,“ povedal Robo Opatovský. Divákom ponúkne svoju najnovšiu pesničku Modlím sa hudbou, ale aj staršie skladby. „Chcem ľudí hlavne zabaviť, takže tam určite zaznejú aj rýchlejšie skladby ako Natália, Tancuj!, Hovorila po španielsky a, samozrejme, na želanie fanúšičiek zahrám aj pieseň Neverná,“ povedal populárny spevák. Keďže piesne zaznejú v akustickej podobe, bude to veľmi príjemné a pohodové soirée, dodal.

Pre Roba Opatovského bude sobotný koncert zrejme posledným on-line koncertom v tomto čase. „Všetci už čakáme na to, kedy sa budú môcť hrať koncerty pre divákov naživo, lebo keby ich chceli robiť kluby teraz pre sto ľudí, museli by mať sálu pre 500 návštevníkov,“ viedol spevák. Aj terajší sobotný koncert bude ešte bez publika, ale so špičkovým technickým vybavením. Kontakt s divákmi bude suplovať aspoň obrovská LED obrazovka, na ktorú môžu diváci pridávať nálepky a odkazy a byť tak na pódiu súčasne s interpretmi.

Diváci môžu svojich obľúbených hudobníkov podporiť cez Ticketportal dobrovoľným príspevkom v sume 1, 3, 5, 10 alebo 20 eur. Vyzbierané peniaze potom pôjdu priamo na účet kapely či interpreta.

Záznamy z ďalšiích on-line koncertov nájdete na KulturaOnline

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robo Opatovský #online kultúra #kultúra online