Hviezda aj dievča do nepohody. Nová Superstar Barbora Piešová

Má 19 rokov, vyhrala Superstar a chce zostať taká, aká je. Vo finále sa "hodila do gala“, ale na rozhovor prišla v tričku a v šiltovke. Lebo tak sa jej žije ľahšie. A keď podpisuje svoje cédečko, usmieva sa pri myšlienke, že raz, na dôchodku, to bude akýsi jej pamätníček. Po čom túži Barbora Piešová?

23.06.2020 08:00
debata (3)
Video
Čo prezradila o sebe nová Superstar?

Vyhrali ste Superstar, aký je to pocit, stať sa zrazu veľkou hviezdou?

Samozrejme, že je to dobrý pocit, nestáva sa to každému a každý deň. Ale beriem to s rešpektom a s pokorou. Už viem, čo to obnáša a snažím sa s tým naložiť čo najlepšie.

Tohtoročná súťaž bola pre pandémiu netradičná, keď v posledných kolách neboli diváci. Chýbala vám ich podpora?

Podpora je super, ale mali sme tam veľmi priateľskú atmosféru, takže sme si to trocha nahradili. Všetko bolo dobre tak, ako bolo. Stačilo to.

Čo ste robili predtým?
Pracovala som ako bežný človek, vo firme s oknami. Dokonca ani nevedeli, že spievam. Teraz sa už plne venujem hudbe, všetko robím pre hudbu.

Čo vám Superstar dala a čo vzala?

Aj ja som mala doma televíziu, ale až Superstar ma naučila, že divák si vytvorí názor na základe toho, čo mu médiá predávajú. Je to hlúposť. Nikto nám tam nerobil zle, boli sme jedna veľká rodina. Bolo to veľmi príjemné a pre mňa to bola úžasná skúsenosť. Stretla som neskutočne veľa skvelých ľudí. Zobralo mi to jedine súkromie.

Ste na to pripravená? Podľa počtu hlasov máte takmer 700-tisíc fanúšikov.

Áno, lichotí mi, že toľko ľudí za mnou stálo a že mi verili. Ale súkromie je dôležité, človek potrebuje občas vypnúť hlavu, venovať sa sebe a svojej rodine a teraz už na to veľa času nemám. Stále mi zvoní telefón, musím niečo riešiť a vybavovať. Ale zvyknem si na to, je to obeť, ktorú musím priniesť.

Ako to vníma vaša rodina? Tešia sa z vášho úspechu? A priatelia?

Moja rodina sa teší so mnou, aj sme si poplakali, keď som vyhrala, lenže aj im to uberá súkromie. Ľudia ich zastavujú a porovnávajú ma s mojou sestrou, ktorá tiež spieva, vydala vlastný singel a je neuveriteľný! Neprekáža mi, keď zhodia mňa, ale nepáči sa mi, keď zhadzujú ju, je to nepríjemné, lebo nie každý vstrebáva kritické názory dobre. Nie sme konkurencia, je to moja krv, a to sa v rodine nerobí, aby sme si závideli. Nie sme rovnaké, každá máme svojich fanúšikov a svoju jedinečnosť a ja vždy budem sestru podporovať. Už sme spolu vydali pieseň, ktorá zožala obrovský úspech a urobila dobré meno jej aj mne. Bola to prelomová pieseň, lebo vznikla z dobrého srdca a tá emócia sa ľudí dotkla. A priatelia? Nechávam si pri sebe tých, ktorí ma berú stále rovnako, nie ako "hviezdu“ a dokážu sa so mnou vyblázniť. Som to stále ja, stále rovnako krvácam. Nechcem sa nad nikoho vyvyšovať ani naopak.

Ako vám Superstar zmenila život?

Zmenila mi život úplne! Zrazu už nemusím vstávať každý deň ráno o šiestej do práce, viem si sama rozplánovať čas. Samozrejme, mám aj svoje povinnosti, ale aj viac voľného času, a môžem sa venovať hudbe. Teraz pracujem na vydaní nového, debutového albumu, takže všetok čas venujem tomu.

Budete na ňom mať svoje autorské skladby? Pokiaľ viem, venujete sa vlastnej tvorbe.

Áno, prvý album je z piesní zo Superstar, ale druhý bude textovo aj hudobne moja tvorba, nerada preberám veci niekoho iného. Mohol by vyjsť po októbri, je to veľmi narýchlo, ale budeme sa snažiť, aby ľudia dostali, čo chcú. Hádam sa mi to podarí.

Takže ste už niečo mali predtým pripravené, "v rukáve“?

Budú na ňom dve piesne, ktoré už predtým vyšli, ale ostatné dotvárame teraz.

Máte na hity nos?

Nikdy som si nemyslela, že moje piesne budú hity. Vždy som ich vydala s určitým očakávaním, že sa nájde päť ľudí, ktorí si ich prídu vypočuť na koncert, aspoň jeden fanúšik, ktorý si zaspieva so mnou. To je jediné, čo chcem, je to sen každého hudobníka.

V Superstar ste interpretovali skladby iných spevákov a autorov – aká hudba sa páči vám? Čo je vám blízke?

Mám rada všetko z hudby – od rocku cez metal až po ľahký pop. Mám dvere otvorené – čo sa mi páči, to si vypočujem. A keď sa mi to vryje do hlavy a niečo vytvorím, chcem to odovzdať ďalej.

Chcete robiť hudbu sólovo alebo s vlastnou kapelou?

S kapelou som už hrala, milujem to, je to skvelé, ale to som si už vyskúšala a asi sa radšej vyberiem sólovou dráhou. Málokde zoženiete ľudí, ktorí sú tomu takí odovzdaní. A nechcem počúvať stále dookola výhovorky, prečo kto nemôže…

Predstavujete si svoju budúcnosť výhradne s hudbou?

Mladosť by som pri nej chcela stráviť, ale či to budem stíhať aj na dôchodku, to neviem…(smiech). Nechcem obetovať úplne všetko. Som človek a chcem mať rodinu, uvidíme, ako to bude do seba zapadať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #album #Superstar #televízia Markíza #Barbora Piešová