One Day Jazz Festival prinesie koncert aj s divákmi

Po špeciálnych koncertoch v online priestore pod hlavičkou One Day Jazz Festival A-Live vystúpia vo štvrtok 25. júna v bratislavskom Štúdiu L+S slovenský džezový spevák Peter Lipa a rakúsky saxofonista Bernhard Wiesinger.

28.06.2020 09:00
SR hudba Bratislavské jazzové dni 2019... Foto:
Na prvom koncerte One Day Jazz festivalu s divákmi vystúpi aj bard slovenského jazzu Peter Lipa.
debata

Lipa, ktorý vlani vydal album Dobré meno, zahrá so svojím Bandom v zložení Peter Lipa ml. (klávesy), Miroslav Fedor (bicie), Radovan Tariška (altosax) a Michal Šimko (basgitara).

Online stream bude aj tentoraz dostupný na webstránke onedayjazz.sk. „Konečne. Konečne máme tú úžasnú možnosť sa s divákmi stretnúť aj naživo. Keď hráte ako hudobník len pre ‚kamery‘ a nemáte možnosť priamej interakcie s divákom, je to ako neosolené jedlo. Jednoducho nám divák chýbal,“ povedal riaditeľ One Day Jazz Festivalu Martin Valihora.

„Tentokrát už plánujeme koncertný večer takmer akoby žiadna koronakríza nebola. Hlavným hosťom večera je Peter Lipa, slovenský guru džezu a bluesu, človek, ktorého si nesmierne vážim a vnímam jeho obrovský prínos pre našu hudobnú scénu. A rovnako tak ma teší, že náš zahraničný hosť, Bernhard Wiesinger z Rakúska, príde osobne. Všetci, teda návštevníci, hudobníci, technici, pracovníci divadla a ďalší, sa stretneme v unikátnom Štúdiu L+S. Krajší ‚reštart‘ som si ani nemohol vysnívať,“ dodal.

Bernhard Wiesinger vyštudoval pedagogiku a hru na saxofón na konzervatóriu vo Viedni. Obe štúdiá ukončil s vyznamenaním. Absolvoval dva semestre na prestížnej Berklee College of Music v Bostone a titul Master of Arts v hre na saxofón získal na Konservatorium Wien Privatuniversität. Wiesinger hral v rôznych častiach sveta – kontinentálnej Európe, Amerike i Číne. Svoj debutový album, Notice That Moment, vydal až tento rok. Nahrával ho ešte vo februári 2019 v New Yorku s Kevinom Haysom, Scottom Colleym a Billom Stewartom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Lipa #One Day Jazz