Martin Císar urobil pesničku pre tých, ktorí mu ublížili

Mladý umelec s veľkým hlasom Martin Císar má novinku Nechaj ma ísť. Je netradičná vo viacerých smeroch. Text k nej napísal sám Martin, hudbu zložil producent Paul Project a je hudobne iná, ako čokoľvek, čo doteraz mladý umelec naspieval.

28.06.2020 12:10
martin-cisar stella production Foto:
Pesnička Nechaj ma ísť je veľmi osobná a Martin sa v nej chce „porátať“ s ľuďmi, ktorí mu ublížili.
debata

Zaujímavá je aj témou. Spieva v nej o ľuďoch, ktorým dôveroval aj napriek tomu, že ho často ponížili. Teraz im odkazuje, aby ho nechali tak a nebránili mu v rozlete.

Císar zaujal v talentovej súťaži pred šiestimi rokmi. Spevák s scharakteris­tickým zamatovým hlasom počas pandémie nezaháľal.

„Keďže sme mali všetci viac času, povedal som si, že by som možno skúsil trošku experimentovať. Rozhodol som sa zriadiť si doma malé štúdio, aby som si mohol začať lepšie zaznamenávať svoje nápady. V tom istom čase som bol v kontakte s producentom Paulom Projectom, s ktorým sme nápady preberali. Paul sa ihneď chytil a rozhodli sme sa takto odštartovať našu spoluprácu. Povedali sme si, že skúsime vytvoriť EP, ktoré bude trošku iné hudobným žánrom, ako sú ľudia u mňa zvyknutí,“ vysvetľuje Martin Císar. Pesnička Nechaj ma ísť je veľmi osobná a Martin sa v nej chce „porátať“ s ľuďmi, ktorí mu ublížili.

„Skladba je o ľuďoch, ktorým som dôveroval aj napriek tomu, že ma častokrát ponížili, nepodržali alebo ma nebrali takého aký reálne som. Práve to, že som mal týchto ľudí okolo seba, mi určitým spôsobom bránilo v tom, aby som vyšiel z komfortnej zóny, aby som bol sám sebou a robil veci nie tak ako sa odo mňa očakáva, ale tak ako to ja cítim,“ dodáva Martin Císar.

O vizuál lyric videa sa postaral Martin Miko. „Prišli sme s nápadom vytvoriť lyric video. Snažili sme sa zobraziť pocity, ktoré z piesne cítim ja. Vystupujem v ňom ako niekto kto sa prihovára priamo poslucháčom. Cieľom je, aby sa ľudia pri počúvaní piesne dokázali vcítiť do toho, čo som prežíval pri jej písaní,“ uzatvára Martin Císar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas Česko Slovenska #Martin Císar