Zomrel džezový saxofonista Dušan Húščava

Dušan Húščava bol členom Traditional Club a Revival Jazz Band, sólistom, skladateľom a aranžérom Tanečného orchestra Československého rozhlasu v Bratislave aj VV-systému Vlada Valoviča. RTVS si ho pripomenie v rozhlasovom vysielaní.

03.07.2020 14:32
debata

„RTVS prijala s veľkým zármutkom správu o úmrtí slovenského džezového saxofonistu a pedagóga Dušana Húščavu. Opustil nás vo štvrtok 2. júla vo veku 79 rokov. Jeho osobnosť si RTVS pripomenie v sobotu o 12:00 v repríze relácie Ľudia – Fakty – Udalosti vo vysielaní Rádia Devín a vo štvrtok 9. júla o 22:30 v relácii Večerné súzvuky Rádia Regina,“ uviedol Filip Púchovský, PR manažér RTVS.

Dušan Húščava bol členom skupín Traditional Club a Revival Jazz Band, sólistom, skladateľom a aranžérom Tanečného orchestra Československého rozhlasu v Bratislave a rovnako aj VV-systému Vlada Valoviča.

V rozhlasovom archíve RTVS sa nachádzajú stovky nahrávok s jeho sólami na saxofóne, ale aj na flaute, mnohé skladby aj aranžoval, rovnako ako aj podklady k nahrávkam populárnych piesní v produkcii rozhlasového tanečného orchestra. Známe sú jeho albumy Hudba pre saxofón či Neposlušné topánky.

Poslednýkrát sa v rozhlasovom vysielaní RTVS naživo predstavil ako sólista minulý rok v septembri s Orchestrom Pavla Zajačka vo verejnej nahrávke, v ktorej hudobníci spomínali na člena rozhlasového tanečného orchestra Karola Laga.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #džez