Aneta Langerová a Korben Dallas vydávajú EP Konečně

Aneta Langerová a slovenská skupina Korben Dallas vydali v piatok 3. júla EP s názvom Konečně. Novinku naživo odprezentujú na spoločnom turné, ktoré odštartuje v prvý augustový deň a potrvá do októbra.

04.07.2020 19:00
AL KD autor    2 Foto:
Korben Dallas a Aneta Langerová.
debata

„Ďakujem chlapcom z Korben Dallas za príležitosť urobiť si ďalší spoločný československý výlet a spojiť tak naše svety do jedného. Hovoríme rovnakým jazykom, hudbou. A teraz konečne nastal čas, keď si naše pesničky môžeme naživo zahrať a zaspievať naživo. Teším sa na našich fanúšikov, bez ktorých to proste nejde,“ povedala Langerová.

Vypočujte si česko-slovenskú pieseň Konečně

S Korben Dallas Langerová prvý raz spolupracovala v roku 2015 na singli Sen. „Odvtedy sme spolu viackrát vystupovali, stretávali sme sa na koncertoch, Aneta krstila viacero našich albumov a stále sme sa vracali k tomu, že musíme spraviť ďalšie veci,“ priblížil spevák Korben Dallas Juraj Benetin. „Je výborné, že sa to podarilo. Ale hlavne je výborné, ako to dopadlo. Spolupracovalo sa nám výborne, vzájomne sme sa inšpirovali a našli sme si nové polohy,“ dodal.

Vydaniu EP, ktoré sa pohybuje na pomedzí popu, soulu a alternatívy, predchádzalo zverejnenie dvoch videoklipov – v januári k piesni Rozhodnutia a o mesiac neskôr ku skladbe Konečně. Počas koronakrízy, keď boli uzavreté hranice, zverejnili Korben Dallas napokon aj klip k pesničke Smej sa, ktorý vznikol v prešovskom štúdiu priamo pri nahrávaní.

O nahrávanie, mix a produkciu pesničiek na album sa postaral gitarista Korben Dallas Ľuboslav Petruška. „Tento album je výnimočný po všetkých stránkach. Tým, aké sú na ňom pesničky. Tým, že sme jeho produkcii venovali oveľa viac pozornosti ako zvyčajne. Tým, ako a kde sme ho nahrávali. A dokonca aj tým, že vďaka koronavírusu sme si ho ešte pred vydaním mohli vypočuť oveľa viackrát, než je zvyčajne možné, keďže na svoju chvíľu čakal hotový niekoľko mesiacov,“ povedal Petruška. „Je to krásna platňa, kde niet čo dodať ani ubrať. Už sa veľmi teším na jej živé prevedenie,“ dodal.

Na EP hosťuje aj speváčka a violončelistka Dorota Barová, ktorá dlhodobo spolupracuje s Langerovou a s členmi Korben Dallas má spoločný projekt Tugriki. „Medzi Dorkou a nami hneď preskočila iskra pozitívnej energie a sadli sme si ako ľudia aj ako muzikanti. Ona nám toleruje naše muzikantské nedokonalosti a my úprimne obdivujeme jej neskutočne obrovský talent a rozsah. Máme sa radi,“ poznamenal bubeník Korben Dallas Ozo Guttler.
debata chyba
Viac na túto tému: #Korben Dallas #Aneta Langerová