Funky nálada od nitrianskej kapely Sematam

Mladá kapela predstavuje novú skladbu Nebezpečne dobrá s videoklipom, v ktorom si zatancovali tanečníci Old School Brothers.

06.08.2020 12:00
Sematam Foto:
Sematam
debata

Sú tu už pár rokov a hlásia sa o slovo. Nitrianska kapela Sematam si razí cestu slovenským éterom svojimi odľahčenými popovo-funky skladbami s prvkami hip-hopu. Najnovšie prichádza so skladbou Nebezpečne dobrá, ku ktorej pripravili aj videoklip.

Sematam je mladá sedemčlenná kapela, ktorá „chce svojou hudbou a koncertmi ľudí zabávať a dobíjať energiou“, ako hovoria. Frontmanom kapely je spevák a gitarista Marek Kutnár, s ktorým hrá na bicie sestra Miška. Zostavu obohacuje dychová sekcia v zložení saxofón, trubka, trombón.

Nový klip je roztancovaný od začiatku do konca. Choreografie tvoril Marek Kutnár spolu s líderkou tanečnej skupiny Old School Brothers.

Nebezpečne dobrá

Svižná a aj celkom zábavná letná skladba je aj „De ste“ ešte z roku 2015, v ktorej parafrázujú Veca so Zverinom a ich trochu zaprášený, ale stále dobrý hit „Gde ste?“ a spoznáte aj odkaz na Dnes od Tublatanky (Dnes mám rande so svojim mestom).

https://www.youtube.com/watch?…

Kapela má pred sebou koncerty počas augusta a na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #funk #Sematam #Nebezpečne dobrá