Zuzana Haasová sa ospravedlňuje pesničkou

Prepáč mi je niekedy ťažké povedať, a preto to speváčka a herečka Zuzana Haasová za mnohých povedala pesničkou. Hudbu k skladbe Prepáč mi zložil Milan Hradil, text k piesni napísala speváčka.

13.08.2020 12:00
Haasova  Herečka Zuzana Haasová predvedie svoje... Foto:
Zuzana Haasová novou skladbou nabáda naučiť sa povedať prepáč.
debata

“Text je nadčasový a myslím si, že každý sa v ňom nájde. Aj názov je neustále použiteľný, i keď niekedy sa na tie slová zabúda. Skladba vznikla už dávnejšie, trvalo totiž dlho, kým som ju naspievala. Vždy som sa totiž v nejakej chvíli pri nej rozplakala. A vtedy ma môj producent poslal domov, aby som sa vyplakala, vyspievala, aby sme mohli pokračovať,” priznáva speváčka.

Hudbu nahrala skupina The Susie Haas Band v zložení Janko Slezák (saxofón), Erik Dimitrov (klavír) a Marcela Cmorejová (akordeón).

“Viem, že keď vyslovím prepáč mi, niečo sa uvoľní, tomu druhému to pomôže a zrazu začneme spolu opäť komunikovať. To je najdôležitejšie. Keď si sa previnil, povedz to rovno a nehľadaj výhovorky. A odpustite najmä sebe, pesničkou sa ospravedlňujem sama sebe za to všetko, čo som dovolila, aby sa mi dialo a bola som ticho. Text je z mojej zbierky básní, ktorá vyšla v roku 2008. Postupne sme všetky texty z tejto knihy zhudobnili a spievam ich v štýle Old Time Jazz,” dodala Haasová.

Ku skladbe vznikol aj videoklip. “Hľadala som počas karantény bezpečné miesto s minimálnym počtom ľudí, kde by sme nikoho neohrozili. Našli sme krásne historické priestory divadla Malá scéna. Je to divadlo a javisko, ktoré dôverne poznám aj ako herečka. Za kameru sa postavil Rišo Wagner, scenár vymyslel režisér Martin Mika. Po prvýkrát som do toho nerýpala a nechala tvoriť v mojich projektoch aj niekoho z vonka, bolo to pre mňa zvláštne a nové,” doplnila speváčka.

Herečka, spisovateľka, režisérka a speváčka Zuzana Haasová sa od šiestich rokov začala pohybovať v Slovenskej televízii a čoskoro sa objavila v niekoľkých televíznych seriáloch. Vďaka svojmu príjemnému hlasu sa jej podarilo rozbehnúť aj kariéru v rádiu. Účinkovala vo viacerých bratislavských divadlách. S formáciou The Susie Haas Band vydala dva albumy. V roku 2019 vydala detskú knihu Cirkus Romána.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Haasová