Pekná hudba sa ozve zo Štiavnice

Festival peknej hudby, ktorý založil a organizuje Eugen Prochác v Banskej Štiavnici, bol tiež pre pandémiu odložený z tradičného júlového termínu na jeseň. Začne sa vo štvrtok 1. októbra a potrvá do nedele 4. októbra.

29.09.2020 08:00
ugen Prochác Foto:
Zakladateľ a umelecký riaditeľ Festivalu peknej hudby – violončelista Eugen Prochác.
debata

Na festivale sa predstavia najmä slovenskí interpreti, lebo mnohí pozvaní umelci sú z rizikových krajín (Francúzsko a Španielsko) a nemôžu prísť.

Festival sa tradične začne vernisážou výstavy na Starom zámku v Banskej Štiavnici. Tento rok bude vystavovať Stanislav Harangozó. Novým festivalovým priestorom je zvolenský Kráľovský zámok. Ten privíta Sisu Michalidesovú a jej projekt Sisa a sivý holub pre 53 strún, čo bude hudba na pomedzí žánrov.
Sisa a sivý holub

Poctu doyenovi slovenskej hudby, skladateľovi Romanovi Bergerovi vzdá v sobotu vo Sv. Antone Quartetto Istropolitana, violončelista Eugen Prochác a klarinetista Branislav Dugovič.

Violončelista Eugen Prochác

Nedeľné matiné, opäť vo Sv. Antone, bude venované dvom veľkým postavám klasicizmu – Johannovi Nepomukovi Hummelovi a Ludwigovi van Beethovenovi, pričom program obohatia diela Ladislava Kupkoviča a Bernarda Crusella. Koncert bude tiež v réžii Quartetta Istropolitana a talianskeho klarinetistu Nicola Bulfoneho.

V nedeľu večer sa festival opäť vráti na Starý zámok do Banskej Štiavnice, kde bodku za ním dá špičkové rakúske saxofónové kvarteto Aureum Saxophon Quartet.

AUREUM Saxophon Quartett

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Festival peknej hudby