V Ružinove chcú pomôcť umelcom a streamovať vystúpenia

Podporiť umelcov z Bratislavského kraja, ktorí sú bez príjmov, sa rozhodli v bratislavskej mestskej časti Ružinov. Chcú zorganizovať koncerty a predstavenia, ktoré budú streamované on-line.

23.10.2020 09:00
Ruzinov online streamy 1 Foto:
Umelci z Bratislavského kraja sa môžu prihlásiť do nedele 25. októbra.
debata

Umelci budú môcť vystúpiť na pódiách domov kultúry Nivy a Cultus, odkiaľ ich vystúpenia budú on-line streamovať. Ako povedala riaditeľka kultúrneho centra Cultus Ružinov Andrea Kozáková, umelcom odpadnú najväčšie položky v rozpočte, ako sú prenájom priestoru, technika a propagácia.

"Poskytneme umelcom všetky tieto položky zadarmo, zorganizujeme vystúpenie a navyše im dáme aj honorár. Nebudeme však vedieť vyhovieť každému, preto budeme vyberať tých, ktorí to najviac potrebujú,“ uviedla Kozáková.

Umelci z Bratislavského kraja sa môžu prihlásiť do nedele 25. októbra prostredníctvom on-line prihlášky na stránke cultusruzinov.sk. Podmienkou je, aby okrem základných informácií uviedli aj dôvod, prečo by ich mali vybrať. Prihlásiť sa môžu hudobníci, divadelníci, tanečníci alebo sólisti rôznych žánrov. Diváci budú môcť podporiť túto iniciatívu zakúpením on-line vstupeniek. Ružinovská mestská časť chce touto aktivitou podporiť umelcov na voľnej nohe, ktorých jediným zdrojom príjmov je umelecká činnosť a pre pandémiu zostali bez práce a prostriedkov.

(ml)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cultus