Aneta Langerová čoskoro vydá nový album. Pozrite si videoklip k singlu Bílý den

Aneta Langerová vydáva nový singel Bílý den. Je z pripravovaného albumu Dvě slunce, ktorý vychádza 26. novembra. Spolu so singlom predstavila aj nový videoklip. Autormi hudby a textu sú Aneta a producent Jakub Zitko. V novinke spieva, že láska a priateľstvo sú nad zlato.

25.10.2020 16:00
Aneta Langerová Na Radosti Foto:
Speváčka Aneta Langerová vydáva nový album Dvě slunce 26. novembra.
debata

Pieseň je oslavou každodenného dobrodružstva života, v ktorom sme všetci svojím hlavným hrdinom. Je len na nás, či ho naplníme odvahou alebo strachom. Či život žijeme alebo prežívame.

„Bílý Den je o ceste každého človeka k sebe samému. K tomu úprimnému uvedomeniu si, že žijeme to, na čo máme a sme pritom šťastní,“ dodáva Aneta, pre ktorú bol tentoraz tvorivou inšpiráciou jej otec.

Radosť z tvorby Anety Langerovej pokračuje ďalšími príbehmi, vytvorenými vo vzácnej spolupráci s klaviristom, spoluautorom a producentom nového albumu Jakubom Zitkom.

„K piesni Bílý Den ma inšpiroval rovnomenný román Jacka Londona. Vyjadruje príbeh človeka, ktorý sa nerozvážne pustil do honby za bohatstvom, ziskom a pôžitkami. Musel bojovať o prežitie so silnejšími, aby sa dostal na úplné dno, keď sa mu rozjasnilo a pochopil, že omnoho dôležitejšie sú iné veci, ako napríklad láska, priateľstvo a prostý život,“ doplnil Zitko.

O scenár a réžiu klipu sa postaral Zdeněk Suchý, ktorý si k spolupráci prizval kameramana Tomáša Krestu a strihača Jakuba Vovsa. „V klipoch ma baví hľadanie neľahkej formy, keď sa nič nedeje, ale my vieme, prečo to tak je. Aneta v klipe Bílý Den fyzicky nie je. Sú tam jej slová, hlas a hudba. V hlavnej úlohe účinkuje český herec s nekonečným zmyslom pre humor Miloslav Mejzlík,“ priblížil režisér.

V decembri plánuje Aneta Langerová v sprievode svojej kapely pokrstiť nový album na dvoch koncertoch 8. decembra v Prahe a 10. decembra v Kroměříži. Jej fanúšikovia si tak budú môcť vypočuť nové piesne naživo. Ak bude zima 2021 koncertom naklonená, Aneta vo februári a v marci odohrá aj koncerty na turné Dvě slunce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Aneta Langerová