Lepšie je to takto, spieva Emma Drobná

Speváčka vydala svoj druhý album s názvom Better Like This, ktorom sa chce cítiť dobre vo svojej koži.

04.11.2020 14:00
debata
Vypočujte si Better Like This

Kariéru ste začali pred piatimi rokmi víťazstvom v SuperStar, čím ste si odvtedy prešli?

Najprv som musela obhájiť titul, ktorý som získala za večer, keď som vyhrala súťaž. Bola to pre mňa výzva a ak som ten titul neobhájila doteraz, tak som, dúfam, na správnej ceste… Bolo to veľmi príjemných päť rokov, keď som na sebe pracovala nielen po hudobnej, ale aj po osobnostnej stránke.

Speváčka Emma Drobná aktívne pracuje na svojej... Foto: Pravda, Robert Hüttner
emma drobna Speváčka Emma Drobná aktívne pracuje na svojej hudobnej kariére. Keď sa nedá koncerovať, skúša, tvorí, nahráva.

Nedávno ste vydali svoj druhý album, čo prináša?

V porovnaní s prvým albumom ma viac vystihuje, je uvoľnenejší, rezkejší, súčasný, aj ja som pokojnejšia a viem, čo v hudbe chcem. Cítiť sa dobre vo svojej koži so všetkým, čo život prináša. Všetko nás má niečo naučiť. Sú tam melancholickejšie skladby, ale to je iba časť zo mňa, ktorú som chcela ukázať, a sú tam aj veselé skladby. Ako celok je album podľa mňa živý.

Pandémia zmenila život všetkým, ale umelcom a ľuďom v kultúre mimoriadne, zrejme aj vám.

Ľudia, ktorí o tom rozhodujú, by si mali uvedomiť, aká veľká časť pracovníkov sa podieľa na kultúre a nie sú to len tí, ktorí stoja na javisku. Viac ako pol roka mali veľmi málo práce alebo aj žiadnu prácu, a to nie je zábava, ani trošku. Aj mne chýba, že teraz nemôžeme koncertovať. Zatiaľ sa nedá robiť nič iné, len skúšať s kapelou alebo robiť klipy. A chystať nový album…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Drobná