Bratislava Hot Serenaders ponúkajú miesto zrušených koncertov raritný vinyl

Jesenný návrat pandémie zrušil koncertný kalendár mnohých súborov a väčšina hudobníkov zostala doma. Platí to aj pre obľúbený hot jazzový orchester Bratislava Hot Serenaders. Ten v snahe odškodniť svojich fanúšikov za zrušené koncerty vydal raritný vinyl. Je druhým v histórii tohto orchestra, dostal názov Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette a obsahuje desať skladieb, vybraných z albumu I Like That, ktorý vydali v roku 2018.

26.11.2020 08:00
debata
Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette

Vinyl je poctou fenomenálnemu kapelníkovi Jeanovi Goldkettovi, ktorý je považovaný za jedného z najlepších džezových bandleadrov. V jeho orchestroch hrali najlepší džezmeni a o repertoár sa mu starali najlepší aranžéri. V oblasti synkopického džezu patril medzi najvýraznejšie osobnosti a náš vinyl je výberom toho najlepšieho, čo so svojím orchestrom hral, približuje pozadie vzniku raritného vinylu trubkár a líder slovenského orchestra Juraj Bartoš.

Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette Foto: Pavian Records
bratislava-hot-serenaders-presents-jean-goldkette-lp-54361 Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette

Bratislava Hot Serenaders predstavili Goldkettov repertoár v roku 2018 na turné v Spojenom kráľovstve. Hudobníci na ňom najazdili 7000 kilometrov a na svoje koncerty pritiahli niekoľko tisíc fanúšikov. Len škótska sála Edinburgh Festival Theatre privítala vo svojich priestoroch viac než 1000 návštevníkov. Pozitívne ohlasy získal ako album samotný, tak aj vypredané koncerty.

Zrušené letné turné v Spojenom kráľovstve a jesenné koncerty na Slovensku mali byť otvorením novej koncertnej sezóny orchestra Bratislava Hot Serenaders. Tá mala byť oslavou 30. výročia založenia nášho orchestra a okrem úspešného programu zostaveného z repertoáru Jeana Goldketta mali vo vystúpeniach zaznieť aj nové skladby a najmä slovenská tvorba, vysvetľuje Miloš Stančík, spevák a manažér Bratislava Hot Serenaders.

Zároveň dodáva: Vinyl Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette je výberom toho najlepšieho, čo z repertoáru Jeana Goldketta hráme. Veríme, že naši fanúšikovia ho prijmú ako náhradu za zrušené koncerty a na budúci rok sa s nimi stretneme na koncertoch a spoločne naživo oslávime tridsiate výročie založenia orchestra.
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava Hot Serenaders