Štyri nedeľné večery, štyri koncerty

Netradičné štyri koncerty počas nasledujúcich štyroch adventných nedieľ prinesie RTVS v programe nazvanom Slovensko Advent 2020. Okrem umeleckého zážitku a slávnostnej atmosféry majú koncerty aj ďalší rozmer - majú predstaviť zaujímavé miesta, inšpiratívnych ľudí a projekty, ktoré pomáhajú zvyšovať kvalitu ľudí.

28.11.2020 15:00
debata

Prvý koncert bude prenášať verejnoprávna televízia na Dvojke v nedeľu 29. novembra o 20.10 h naživo z Kultúrneho domu Andreja Hlinku v Ružomberku.

„Pre aktuálne opatrenia nemôžeme otvoriť koncerty pre verejnosť, vysielame ich však naživo, aby sme zachovali neopakovateľnú atmosféru adventného koncertu vo vzťahu k účinkujúcim, ale aj k televíznemu štábu, pre ktorý sú tieto koncerty už roky výnimočným počinom,“ povedal pre Pravdu dramaturg projektu Mikuláš Michelčík.

Počas prvej adventnej nedele vystúpi Peter Lipa so svojím koncertným programom, so známymi aj s novými pesničkami. Predstaví sa tiež spevácky zbor The Gospel Family z Novej Dubnice, lokálne 40-členné zoskupenie má v repertoári gospelové evergreeny, chrámové piesne, ale aj popové skladby.

„Dôjde aj k fúzii, Peter Lipa vystúpi aj s týmto gospelovým zborom,“ spresnil dramaturg podujatia.

Moderátorka Marianna Ďurianová počas večera predstaví dve neziskové organizácie – občianske združenie Diera do sveta z Liptovského Mikuláša, ktoré rozvíja kultúrne podhubie v meste, a tiež združenie YMCA, ktoré začleňuje mladých ľudí do spoločenského života a pomáha meniť a zlepšovať prostredie, v ktorom žijú.

Záznam podujatia odvysiela Rádio Regina na druhý deň, v pondelok o 19. h.

Budúcu nedeľu sa v programe Slovensko Advent 2020 predstaví skupina No Name a operná speváčka Andrea Vizvári. Tretiu adventnú nedeľu zahrá Fats Jazz Band Ladislava Fančoviča a Kamil Mikulčík Band. Posledný adventný koncert bude patriť Márii Čírovej a sláčikovému kvartetu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #RTVS #advent #adventné koncerty