Meky bude on-line, na DVD aj v exkluzívnom boxe

Miro Žbirka myslí na fanúšikov aj v týchto neľahkých časoch a má pre nich exkluzívne správy. Dokumentárny film MEKY bude na Slovensku legálne dostupný on-line a čerstvý 3CD výber The Best of Miro Žbirka so zvukom z Abbey Road dostane vinylovú podobu.

01.12.2020 09:48
debata
Pozrite si trailer k filmuj Meky

Dokumentárny film režiséra Šimona Šafránka MEKY bude od 2. decembra už aj na Slovensku legálne dostupný on-line. V čase, keď sú kiná zatvorené, alebo len polootvorené, tak prichádza možnosť ako si cez oficiálne platformy stiahnuť, alebo zhliadnuť tento divákmi navštevovaný a odborníkmi oceňovaný film. V ten istý deň vychádza MEKY aj na DVD, ktoré okrem filmu prináša aj špeciálny bonus: doteraz nezverejnený rozhovor – David Žbirka o Mekym.

Miro Žbirka s režisérom Šimonom Šafránkom pri... Foto: archív Mira Žbirku
20-meky-predpremiere filmu MEKY-3x Miro Žbirka s režisérom Šimonom Šafránkom pri nakrúcaní dokumentu Meky.

Film MEKY bude od zajtra online na dafilms.sk na itunes a googleplay bude dostupný od 16.12.2020.

Film MEKY bol dostupný online aj vo Veľkej Británii. Anglická premiéra prebehla 12. novembra v rámci akcie Made in Prague Festival spolu s online debatou s režisérom a hlavným aktérom filmu.

Miro Žbirka vydáva exkluzívne 3CD The Best Of... Foto: archív Mira Žbirku
meky the best of Miro Žbirka vydáva exkluzívne 3CD The Best Of Miro Žbirka aj Songbook.

Ďalšou exkluzívnou správou je, že nedávno vydaný 3CD výber The Best of Miro Žbirka s remastrovaným zvukom zo štúdia Abbey Road v Londýne dostane aj vinylovú podobu. V limitovanej edícii 300 kusov vydáva 4. decembra 2020 Universal Music špeciálny, číslovaný a podpísaný Deluxe Vinyl Box. Bude obsahovať 6LP (180g vinyl), podpiskartu, signovaný notový záznam skladby Slovenská a trsátko Meky.

Slovenská
Slovenské koncerty Cinema Acoustic Tour sú z októbra preložené na nové termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti a nemenia sa ani miesta koncertov. Uskutočnia sa v historických kinách: 26.1.2021 – Prešov, kino Scala, 27.1.2021 – Martin, kino Moskva a 28.1.2021 Bra­tislava, Ateliér Babylon. Bratislavský koncert je už vypredaný.
Miro Žbirka počas koncertu – 40 rokov na scéne... Foto: TASR, Jakub Kotian
SR kultúra hudba Miroslav Žbirka 40 rokov na scéne koncert BA Miro Žbirka počas koncertu – 40 rokov na scéne na Zimnom štadióne Ondreja Napelu v Bratislave

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka