Hlad po mladej hudbe? Boh Vajec debutuje punkom

Po roku od vydania debutového EP s názvom Antihudba prichádza Richard Grimm s debutovým albumom “punk”.

08.01.2021 17:00
Boh Vajec Foto:
Boh Vajec sa v hudbe sústredí na rytmickú pestrosť či teatrálnosť, čo však neznamená, že v jeho tvorbe absentuje minimalizmus.
debata

Mladý multiinštrumen­talista študuje skladbu na HAMU v Prahe a vystupuje pod umeleckým menom Boh Vajec. Okrem svojho sólového projektu pôsobí v zoskupeniach Sokolská 18 a God and Eve. Vo svojich začiatkoch zastával pozíciu bubeníka v indierockovej kapele Max Bazowski (Ocenenie Nadácie Advance Investments, Rádiohlavy 2015), momentálne na bicie sprevádza kapelu Raptora Kocha.

Kvôli pandemickej situácii žije Boh Vajec momentálne v Senici a voľný čas sa tu rozhodol využiť na nahranie svojho debutového albumu s názvom “punk”. Album je inšpirovaný francúzskou kapelou Aquaserge, slovenským zoskupením Ali ibn Rachid a aj samotnou Senicou. Všetkými paradoxmi, ktoré mu toto mesto denno-denne ponúka.

Boh Vajec sa vo svojej hudbe sústreďuje na rytmickú pestrosť, teatrálnosť a zároveň sa nebojí využívať prvky minimalizmu. Odvážne pracuje so zvukom, usiluje o inštrumentálne využitie obyčajných pracovných nástrojov. Hoblík, či šrobovačku použil napríklad v skladbe Pekne ste to tu prerobili. Kombinuje elektroniku a akustické nástroje, kolíše na pomedzí vážnosti a recesie. Názov “punk” vyjadruje podmienky, za ktorých bol album nahrávaný. Teda svojpomocne s nedostatkom potrebnej techniky.

Na albume spolupracovala Eva Sajanová (holé baby, God and Eve), ktorá sa za pochodu učila po francúzsky a v štyroch piesňach sa postarala o vokálne zložky. V piesni Podcast počujeme Žofiu Fodorovú a jej názor na ľudský pátos a náhodne generované myšlienky. Hrou na husle doplnil skladby Patrik Petráš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #debutový album #punk