Slovenská filharmónia odvysiela on-line dva koncerty bez publika

Slovenská filharmónia pripravila na koniec januára 2021 dva on-line koncerty bez publika. Klavírny recitál Bohdana Kovala a Symfonický koncert s dvoma českými umelcami – dirigentom Petrom Altrichterom a fagotistom Janom Hudečkom.

26.01.2021 06:00
Foto Bohdan Koval Foto:
Ukrajinský klavirista Bohdan Koval.
debata

Na dnešnom komornom koncerte sa predstaví mladý ukrajinský klavirista Bohdan Koval. Klavír študoval na Ukrajine a svoje magisterské štúdium ukončil na Akadémii umení v Banskej Bystrici, kde ďalej pokračuje v doktorandskom štúdiu pod vedením profesora Mariana Lapšanského. Bohdan Koval sa úspešne zúčastnil na mnohých medzinárodných klavírnych súťažiach a absolvoval majstrovské kurzy u popredných klaviristov ako napríklad Andrzej Jasiński, Vadym Kholodenko a ďalší.

Pravidelne koncertuje doma i v zahraničí. V jeho interpretácii zaznie 11 etúd vo forme starých tancov, op. 19 z pera u nás takmer neznámeho autora Viktora Kosenka, ktorý patril k najvýznamnejším ukrajinským skladateľom, pedagógom a klaviristom 1. polovice 20. storočia. Záznam koncertu z Koncertnej siene SF sa bude vysielať v utorok 26. januára 2021 o 19.00 h na stream.filhar­monia.sk.

Druhý koncert sa uskutoční v piatok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská filharmónia