Hudobné ceny Anděl bude moderovať Ewa Farna

Jubilejný 30. ročník odovzdávania prestížnych cien Českej hudobnej akadémie Anděl bude 29. mája moderovať speváčka Ewa Farna a v priamom prenose ho odvysiela stanica ČT1. Druhýkrát ocenia aj najlepší slovenský album. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

09.02.2021 16:00
Ewa Farna Foto:
Ewa Farna už stála na pódiu počas udeľovania Cien Anděl. Ten to rok bude moderovať jubilejný 30. ročník.
debata

„Sme radi, že sa darí zachovávať kontinuitu Andělov a ich renomé. Vnímanie týchto cien samotnými hudobníkmi, odborníkmi i verejnosťou považujeme za kľúčové a tešíme sa, že budeme môcť spoločne aj v tomto roku osláviť hudbu tak, ako si zaslúži,“ uviedla producentka Lucie Hájková.

Konkrétna podoba večera ešte nie je jasná; musí sa prispôsobiť opatreniam vlády v súvislosti s koronavírusovou pandémiou.

„Hoci priamy prenos odovzdávania je stále v hre, počas minulého ročníka sme sa presvedčili o tom, že sa môžeme vydať aj trochu iným smerom, ktorý bude divácky atraktívny a vyhovujúci aktuálnym opatreniam. So zverejnením finálnej koncepcie tohtoročných Andělov ešte chvíľu počkáme, pracujeme teraz s niekoľkými scenármi, v ktorých počítame s rôznym vývojom situácie a vládnych opatrení,“ vysvetlila Hájková.

Mená nominovaných budú oznámené 1. marca. Žánrové ceny budú znovu neoddeliteľnou súčasťou ceremoniálu a bude medzi nimi figurovať aj minuloročná novinka – kategória Slovenský album.

Pripomeňme, že české hudobné ceny Anděl v roku 2020 udelili historicky prvú cenu v kategórii Najlepší slovenský album. Stala sa ním Auróra skupiny Nocadeň.

Sošku Anděla odovzdal Robovi a Rasťovi... Foto: Archív skupiny Nocadeň
Nocaden Andel Sošku Anděla odovzdal Robovi a Rasťovi Kopinovcom spevák Monkey Business Matěj Ruppert priamo na hraničnom priechode.
„Jediná zmena sa tento rok týka kategórie Videoklip, ktorá v minulých ročníkoch občas príliš splývala so Skladbou roka. Po novom preto o videoklipe nerozhoduje široká akadémia, ale vybraná skupina odborníkov, v ktorej okrem iného figurujú aj režiséri a kameramani doteraz ocenených klipov,“ dodal predseda Rady Českej hudobnej akadémie Honza Vedral.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny Anděl