Zomrela Mary Wilsonová, spievala s Dianou Rossovou

Vo veku 76 rokov zomrela americká speváčka a spoluzakladateľka tria The Supremes Mary Wilsonová. Ku skupine patrila aj Diana Rossová a Florence Ballardová. Prvú skladbu, ktorá dosiahla viac než miliónový predaj, vydali v roku 1964.

09.02.2021 12:23
debata
Vypočujte si slávne trio

Dvanásť zo singlov tria sa umiestnilo na prvých priečkach rebríčkov hudobných hitparád. Wilsonová zostala členkou skupiny až do rozpadu The Supremes v roku 1977.

Zástupca Wilsonovej oznámil, že speváčka zomrela v pondelok vo svojom dome v nevadskom Hendersone. Príčinu smrti neuviedol, povedal iba, že Wilsonová zomrela náhle.

Trio nahrávalo v štúdiu Motown. Jeho zakladateľ Berry Gordy o Wilsonovej povedal, že to bola „priekopníčka“, ktorá mu bude chýbať. „Bol som na Mary vždy hrdý. Bola to osobitá hviezda, ktorá roky pracovala na odkaze The Supremes,“ povedal.

Speváčka Diana Ross (hore) v spoločnosti... Foto: SITA/AP
Diana Ross - The Supremes Speváčka Diana Ross (hore) v spoločnosti kolegýň Mary Wilson (vpravo) a Florence Ballard - spoločne tvorili slávne hudobné trio The Supremes.

Paul Stanley zo skupiny Kiss uviedok, že s Wilsonovu ešte minulú stredu asi hodinu hovoril na Zoome. „Bola plná života a historiek. Som v šoku,“ povedal.

Wilsonová sa podieľela na nahrávkach všetkých 12 hitparádových jednotiek, ktoré trio nahralo v rokoch 1964–1969. Rossová v roku 1970 začala sólovou kariéru a stala sa svetovou hviezdou. Ballardová zomrela v roku 1976 vo veku 32 rokov.
debata chyba
Viac na túto tému: #The Supremes