Červený bicykel: Štyria kamaráti, jedna vášeň pre muziku

Nová skladba Bohémsky čas pre všetkých, ktorí by sa už chceli zabávať.

22.02.2021 18:03
foto - kapela Červený bicykel Foto:
Kapela Červený bicykel.
debata

Bratislavská folk rocková kapela Červený Bicykel funguje vyše 7 rokov. Jej hudba a texty sú inšpirované cestovaním, prírodou a láskou. Kapela hrá v zložení: Víťazoslav Chrappa – spev a gitara, Richard Kamenický – bicie, Andrej Jeriga – basgitara, Michal Konopeus – gitara.

Štyria kamaráti a jedna vášeň pre muziku. Skupina Červený bicykel má za sebou účasť na niekoľkých festivaloch na Slovensku aj v Čechách a najlepšie sa cíti na pódiu. V roku 2019 si sama vydala debutový album s názvom Nechaj sa zviesť. Niekoľko z desiatich pesničiek sa objavilo v slovenských rádiách, na tri piesne vznikli videoklipy.

Keďže koncerty sú v nedohľadne, kapela sa rozhodla zavrieť do nahrávacieho štúdia. Výsledkom je singel Bohémsky čas. „Je to príbeh o staršom muzikantovi, ktorý nostalgicky spomína na staré dobré časy. Noblesa, tanec, pekné kostýmy a samozrejme živá hudba. To všetko som sa snažil zachytiť v tejto piesni, ktorá by mohla ľudí aj roztancovať,“ povedal autor Viťo Chrappa.

Zvukovo k atmosfére veľmi pomohli aj hostia – Milka Chudá, ktorá zahrala na cimbal a huslista Andrej Záhorec. Pieseň vznikla pred pandémiou, ale práve teraz, keď sa ľudia túžia opäť spolu zabávať a stretávať, stala sa nečakane aktuálna.

Singel predznamenáva vznik druhého albumu, ktorý by chcel Červený Bicykel aj vďaka Fondu na podporu umenia, vydať na jeseň tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený bicykel