Ivan Tásler: Náš príbeh súvisí so slovenskou hudobnou rodinou

Skupina IMT Smile potešila svojich fanúšikov v minulom roku dvomi kompiláciami. Boli aspoň čiastočnou náhradou za zrušené koncerty pre pandémiu. V júni vyšla výberovka Život IMT Smile 1998 2020 a v decembri výberovka s názvom Aj to je život B-strana a Rarity & Live. Obe mapujú dráhu tejto úspešnej kapely bratov Táslerovcov, ktorej úplné začiatky siahajú do roku 1992.

01.03.2021 10:34
koncert, imt smile, ivan tasler Foto:
Ivan Tásler a kapela IMT Smile chystajú v tomto roku predstavenie nového albumu.
debata

Ten život je pestrý, ten život je plný krásnej hudby, plný zaujímavých stretnutí, plný koncertov. V roku 1998 sme sa naplno rozbehli aj koncertne. Náš príbeh čiastočne súvisí so slovenskou hudobnou rodinou. V našej kapele sa objavilo veľmi veľa ľudí, ktorí sa aj teraz zúčastňujú na iných projektoch, či už ako muzikanti, technici alebo zvukári. Tím, ktorý pracoval od roku 1998 s IMT Smile je veľký, zapadá doň mnoho ľudí. Verím, že príbeh IMT Smile nekončí, že bude prinášať nových ľudí, ktorí budú mať možnosť s touto kapelou spolupracovať," hovorí líder kapely Ivan Tásler.

V roku 1998 vydali IMT Smile debutový album Klik-klak a hitmi sa stali piesne Nepoznám, Možno si ma pomýliš a Nedá sa ujsť. V roku 1999 vydali druhý album Valec, z neho sú známe skladby Ľudia nie sú zlí, Veselá pesnička a v roku 2000 vyšiel tretí album Nech sa páči s hitmi Tajné milovanie, Opri sa o mňa či Vyvedený z miery.

Na konte majú jedenásť štúdiových albumov, v marci 2015 vyšiel desiaty Na ceste 1979 a v októbri 2018 jedenásty Budeme to stále my. Ak im nič nepríde do cesty, v máji chcú predstaviť piesne z nového štúdiového albumu.

O dlhodobej popularite IMT Smile svedčí aj to, že trikrát po sebe, v rokoch 2017, 2018 a 2019, vyhrali kategóriu najlepšia skupina v ankete OTO – Osobnosti televíznej obrazovky. Získali aj ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Tásler #IMT Smile