Niekdajší finalista SuperStar Štěpán Urban vydáva minialbum Les Fleurs

Český spevák a gitarista minialbumom nadäzuje na svoje intímne piesne.

12.03.2021 06:00
Stepan Urban - foto Simon Lovecky Foto:
Štěpán Urban
debata

„Rád by som EP prezentoval ako vzťah. Od začiatku až do konca. Rozpráva o túžbe milovať a byť milovaný,“ popisuje svoje najnovšie dielo Štěpán Urban.

„Prvá polovica je o naivite a hľadaní citov, ktoré človek rád opätuje. Druhá časť potom o páde, ktorý môže nastať, ak láske nevenujeme dosť a sami sa v nej strácame,“ hovorí.

Spevák a autor hudby aj textu v jednej osobe na skladbách spolupracoval s mladým producentom Vincentom Stránskym.

„Pracovali sme uňho doma v izbovom štúdiu. Nemali sme v v podstate nijaký referenčný zvuk, od ktorého by sme sa cheli takpovediac odpichnúť. Všetko sme nechali až na proces nahrávania. Priniesol som texty a počiatočnú melódiu, potom sme tento materiál spoločne dotvárali. Riadili sme sa iba pocitmi a snahou vyprodukovať piesne tak, aby zachytili čo najviac emócií,“ popisuje pracovný proces a vznik skladieb Urban.

Na piesni Bílé šaty sa spevácky aj produkčne podieľal český spevák a pesničkár Tomáš Maček, vystupujúci pod pseudonymom Thom Artway. K titulnej skladbe Štěpán Urban prizval hudobníka Františka Brůžu.

Posledným zo spolupracovníkov, ktorý sa objavil na minialbume, bol Oliver William Quinn, ktorý nahral gitary do skladby Jiná místa a tiež vytvoril grafiku EP, ktorá korešponduje s jeho názvom, obsahom a náladou.

"Väčšinu textov som napísal na jar minulého roka, preto i ten názov. Tiež samotná energia skladieb mi pripomína jarné lúky v čase rozkvetu,“ hovorí Štěpán Urban.

debata chyba
Viac na túto tému: #Štěpán Urban #Les Fleurs