Skupina Lucie po 20 rokoch vyrazí na turné s filharmóniou a speváckym zborom

Nový program Lucie v opere predstavia aj na Slovensku.

21.03.2021 12:00
Hudobná skupina Lucie Foto:
Kapela Lucie
debata (1)

Skupina Lucie sa vracia o dvadsať rokov naspäť a pripomenie si úspešný koncertný program prepojený s filharmonikmi a speváckym zborom Bambini di Praga z roku 2002. Turné Lucie v opere odštartuje na jeseň tohto roka a popri štyroch zastávkach v Českej republike bude mať jednu aj na Slovensku. Koncert je naplánovaný na 30. septembra 2021 v Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a v predaji sú už aj lístky. Ak sa koncert pre pandémiu neuskutoční v dohodnutom termíne, vstupné vrátia alebo sa presunie na iný termín.

Skupina nadviazala spoluprácu s dirigentom Kryštofom Markom, držiteľom ocenenia Český lev za hudbu k filmu Masaryk. Ten je autorom nových aranžmánov pesničiek pre kapelu, symfonický orchester a spevácky zbor. V dvojhodinovej šou, ktorá bude prierezom tvorby Lucie, sa na pódiu predstavia členovia Filharmónie Hradec Králové a detský spevácky zbor.

Skladba Nejlepší, kterou znám je z albumu EvoLucie (2018) , stala sa skladbou roka na českých hudobných cenách Anděl.

Na turné sa majú zúčastniť všetci pôvodní členovia kapely, David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák. „Uplynulé obdobie bolo pre všetkých veľmi ťažké. Nám ale okrem iného rok 2020 ukázal, že bez kultúry to jednoducho nejde. Akoby nám chýbal kus našej duše, možnosť sebavyjadrenia, sloboda, a to nielen tá umelecká, ktorú by sme si mali bezpodmienečne chrániť. O to viac sa tešíme, že sa v roku 2021 opäť vrátime na pódium a znovu so svojimi fanúšikmi zažijeme tú ohromnú energiu, ktorá pri živom vystúpení vzniká. To je zážitok, ktorý sa nedá ničím nahradiť,“ hovoria členovia kapely.

Šou chcú mať nadupanú aj po vizuálnej stránke, pri jej tvorbe využili najnovšie technológie z oblasti zvuku a vizuálnych efektov, rovnako aj osvedčené divadelné postupy.

„Na scéne, ktorú chceme fanúšikom predstaviť, sme pracovali takmer rok. Práca to bola náročná, ale krásna, a veríme, že to bude stáť za to. Je to pre nás špeciálny projekt, preto chceme, aby aj naši fanúšikovia z nej mali výnimočný zážitok,” hovoria členovia skupiny.

Kapela chce ešte pred plánovaným jesenným turné vydať fotoknihu Fotografity a album, ktorý má zatiaľ pracovný názov Lucie v opere symphonic. Bude obsahovať časť koncertného programu, s ktorým sa skupina predstaví na turné.

Upútavka na dokument Príbeh jednej kapely z roku 2016, ktorý mapoval 30 rokov existencie skupiny. S podtitulom 30 rokov spolu, 30 rokov od seba.

Skupina spolu vydala album naposledy v roku 2018, vyšiel pod názvom EvoLucie a stal sa najlepším albumom na hudobných oceneniach Anděl.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Skupina Lucie #Lucie v opere 2021