Story pokračuje. Po Hammelovi a Kňažkovi sa k projektu pridal rocker

Projekt Story na seba upozornil výraznými autorskými skladbami a spoluprácou s osobnosťami ako Pavol Hammel, Peter Lipa či Milan Kňažko. Aktuálne vydáva novú skladbu s názvom Kontinuum, ktorú naspieval Martin Máček, známy z rockových skupín aj z muzikálovej scény.

25.03.2021 13:19 , aktualizované: 26.03.2021 12:09
debata
Video
Vypočujte si novú skladbu s projektu Story

"Martina som vždy považoval za kvalitného speváka, ktorého prednosti vyniknú vo vhodnom materiáli. Na nahrávanie prišiel výborne pripravený a napriek náročnosti vokálnych liniek nám to odsýpalo bez akýchkoľvek problémov,“ hovorí autor skladieb projektu Story a basgitarista Marian Zima. Ďalšími zaujímavými menami v pesničke sú Zimovi už osvedčení spolupracovníci, bubeník Vladislav Leškovský a gitarový mág René Lacko (zo skupín Big Bang alebo Downtown). Klávesové nástroje nahral Peter Preložník (ex-Fermáta, Prúdy), ktorý sa vo svojom Garage studiu postaral o celkový zvuk nahrávky.

Autorom skladieb projektu Story je basgitarista... Foto: Karol Maco
Leskovsky Zima Autorom skladieb projektu Story je basgitarista Marian Zima, na snímke s bubeníkom Vladimírom Leškovským.
Novú skladbu s názvom Kontinuum naspieval... Foto: archív
Kontinuum projekt Story Novú skladbu s názvom Kontinuum naspieval Martin Máček.

Keďže projekt Story je spojený nielen s hudobníkmi, ale aj s vizuálnymi umelcami, klip originálne stvárnil mladý výtvarník Andrej Verešvársky.

„Inšpiroval ma samotný názov skladby, ktorý v texte vlastne ani nefiguruje. Potom som už len rozvíjal jednoduchú myšlienku akéhosi nezastaviteľného kolobehu a človeka uviaznutého v ňom, čo nakoniec pekne zapadlo k textu piesne a jej atmosfére,“ uviedol Verešvársky.

"Je úžasné, ako vzájomnou inšpiráciou vzniknú samostatné diela. O to nám v Story vždy išlo. A aj keď text skladby vznikol už pred možno dvoma rokmi, máme pocit, že rezonuje aj s dnešnou neľahkou dobou,“ dodal Zima.

Video
Vypočujte si Pavla Hammela v piesni Keď sa nikto nedíval

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobná novinka #projekt Story