Skupina Chiki liki tu-a odohrá online koncert na pomoc klubu Stromoradie

Skupina Chiki liki tu-a odohrá dnes 10. apríla online koncert na podporu prešovského hudobného klubu Stromoradie, ktorý jej zakladajúci členovia otvorili pred dvomi rokmi.

10.04.2021 09:00
chiki liki tu-a dph 3 Foto:
Chiki liki tu-a pomáha svojmu obľúbenému klubu koncertovaním. Iniciatíva potrvá mesiac.
debata

Rozhodli sa osloviť partnerov klubu, fanúšikov a návštevníkov koncertov k podpore v tejto náročnej situácii. Koncert je začiatkom mesačnej kampane na pomoc tomuto vyhľadávanému kultúrnemu priestoru v Prešove.

Skupina Chiki liki tu-a už má za sebou niekoľko takýchto podporných projektov. Vďaka prvému z nich vyšiel album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., ktorý navyše získal cenu Radio_Head Awards v roku 2015 v kategórii Album roka.

Iniciatíva vznikla na základe aktuálnej situácie pod heslom Ak si nepomôžeš sám, ani Pán Boh ti nepomôže. „Snažíme sa osloviť návštevníkov koncertov, ale aj fanúšikov a partnerov klubu, aby nám pomohli. Za to si budú môcť od soboty vybrať rôzne odmeny,“ hovoria zakladatelia klubu Martin Višňovský a Peter Šima.

Koncert bude voľne dostupný online na facebookovom profile Chiki liki tu-a, Stromoradia, Asociácie Hudobných klubov Slovenska a ďalších partnerských stránkach. Zakúpená vstupenka pôjde na podporu klubu. Za posledný rok to bude štvrtý live stream, ktorý Chiki liki tu-a odohrajú.

„Dohodli sme sa, že si z toho spravíme príjemný zážitok pre nás a ideme si zahrať skladby, ktoré sme ešte nehrali v iných prenosoch. Streamovanie vnímame, ako keby sme mali kamery v skúšobni. Úvod bude dramatický, keďže nebudeme mať žiadneho moderátora a budeme sa sami uvádzať,“ upresnil Višňovský.

Ako bonus sa v ten istý večer počas vysielania prepoja do skúšobne českej kapely Mňága a Žďorp. „Ak neskolabuje elektrina, tak utužíme naše valašsko – šarišské priateľstvo a navzájom si zahráme a venujeme počas našich online vysielaní po jednej skladbe. Keď už existuje ten neuveriteľný digitál, nemusí byť všetko vysielané z jedného štátu,“ doplnil Višňovský.

Online koncert Chiki liki tu-a sa uskutoční v sobotu 10. apríla o 20. h. Už teraz je možné zakúpiť si dobrovoľnú online vstupenku v sieti predpredaj.sk a tootoot.fm.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chiki liki tu-a #pandémia a kultúra