Braňo Jobus predstavuje program zmenšeného festivalu. Budú to Vrbovské miniVetry

Svoju účasť na akcii 3. júla prisľúbili Chiki liki tu-a, Polemic, Sto Múch aj Katarína Máliková, nebudú chýbať súťaže a recesia.

20.04.2021 06:00
Vrbovské vetry Foto:
Vrbovské Vetry sa v roku 2021 uskutočnia v zmenšenej podobe, ako Vrbovské miniVETRY.
debata

Ukazuje sa, že s festivalmi to tento rok nie je celkom stratené. Novinky prichádzajú z Vrbového, odkiaľ hudobník a spisovateľ Braňo Jobus odkazuje, že jeho hudobná akcia sa konať bude aj tento rok. Nebudú to Vrbovské vetry, ale Vrbovské miniVetry.

Ako Pravdu informoval PR manažér Edo Kopček, pandemická verzia akcie bude podobne ako vlani v zložení „precceda plus 999 návštevníkov“.

Na facebookovom profile festivalu uverejnili kompletný program, ktorý pripravil pre leto 2021 a spustili už aj predpredaj lístkov.

"Po zlepšení situácie v prvej vlne pandémie sa nám podarilo minulý rok usporiadať veľmi úspešný model, nazvaný Vrbovské miniVetry. Vzhľadom k situácii, ktorá sa diala počas celého roka, sme s pánom Preccedom Húpacím Kónom ani na okamih nezatúžili po inej variante,” hovorí Braňo Jobus. Nad vyšším počtom návštevníkov by v roku 2021 neuvažoval ani v prípade úplného zrušenia opatrení.

Ako tvrdia organizátori, festival sa od svojej premiéry koná pod heslom: „Bezpečnosť pri zábave je dôležitejšia ako zábava samotná.“ Veria, že v letných mesiacoch budú povolené akcie do tisíc ľudí. "Zlepšujúca sa pandemická situácia a očkovanie nám dávajú letnú nádej, preto si dovoľujeme pozvať návštevníkov na Vrbovské miniVetry.” Minifestival sa uskutoční 3.júla 2021 o 13. hodine a 14. minúte na futbalovom štadióne vo Vrbovom.

Novinka v programe

Absolútnou novinkou v programe budú ozvučené rozprávky Readmio. Aplikácia ponúka stovky slovenských a svetových rozprávok, ktoré ožívajú, pretože pri ich čítaní zariadenie automaticky podfarbuje hlas hovoriaceho zábavnými zvukmi alebo hudbou. "Aktuálne v tejto aplikácii publikujem moje príbehy o Chrontulienke a najviac ma teší, že som do tých príbehov mohol zároveň nahrať zvuky a zložiť hudbu. Pre mňa je to splnený sen, pretože sa mi vďaka tejto aplikácii podarilo spojiť komponovanie hudby a písanie rozprávok do jedného uceleného diela,” predstavuje Braňo Jobus novinku zo svojej tvorby, ktorá už je k dispozícii na bezplatné stiahnutie v App Store.

Hudba aj obľúbené súťaže

Vrbovskí Víťazi vystúpia s Komorným orchestrom mesta Trenčín, s ktorým bratia Jóbusoví zahrali aj v relácii Klubtúra na Dvojke. Svoju účasť potvrdili už tradične Chiki liki tu-a, Polemic, Sto Múch, Katarína Máliková a Blikajúci Dychový Hudobný Systém. V sprievodnom programe sú pripravené recesistické súťaže Streľba z poplašnej pištole, Megalukostreľba, Veľká Vrbovská, Formula Nula a Džukebox Live.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vrbovské vetry #Branislav Jobus #Vrbovské miniVETRY