Tom Jones sa stal najstarším spevákom s albumom na prvom mieste

Sir Tom Jones sa stal najstarším mužom na vrchole britského albumového rebríčka po tom, ako sa jeho nová nahrávka Surrounded by Time v piatok umiestnila na prvom mieste.

02.05.2021 16:00
debata
Tom Jones v jednej z piesní z nového albumu.

Tento 80-ročný Walesan tým prekonal doterajší rekord amerického folkového speváka a skladateľa Boba Dylana, ktorý vrchol rebríčka UK Albums Chart obsadil albumom Rough and Rowdy Ways vlani v júni, keď mal 79 rokov.

Držiteľkou celkového rekordu je už zosnulá anglická speváčka Vera Lynnová; kompilácia jej najväčších hitov We'll Meet Again sa dostala na prvé miesto v roku 2009, keď mala táto umelkyňa 92 rokov.

UK Albums Chart je rebríček najpredávanejších hudobných albumov na území Spojeného kráľovstva.

„Ani nedokážem povedať, aký som nadšený. Je úžasné, že mi verejnosť umožnila byť hudobne expresívnym aj v takomto veku a vyjadrila mi podporu. Budem za to navždy vďačný,“ vyhlásil Jones.

Surrounded by Time je jeho 41. štúdiovým albumom a zároveň štvrtým, ktorý obsadil vrcholnú priečku UK Albums Chart. Naposledy takto triumfoval v roku 1999 s platňou Reload. Novinka obsahujúca 12 prevzatých piesní vyšla 23. apríla.

Tom Jones v skoršom rozhovore pre BBC uviedol, že svoje hlasivky si udržiava v špičkovom stave prostredníctvom zdravej životosprávy a pravidelného cvičenia vrátane visenia dolu hlavou. „Je to však dar od boha,“ zakončil spevák.

debata chyba
Viac na túto tému: #hit #speváci #Tom Jones #hudobný album